Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijfgangenmenu voor vijftig medewerkers MUMC+

Geplaatst opdonderdag 24 december 2020 - 15:44

Vijftig medewerkers van het Maastrichtse ziekenhuis MUMC+ zijn donderdagmiddag getrakteerd op een vijfgangen-Michelin-menu.

Deze zogenoemde sterrenboxen werden bij het ziekenhuis vanaf een koeltruck uitgedeeld door Michelinkok Servais Tielman van restaurant Beluga Loves You.

Gift
De getrakteerde medewerkers toonden zich blij verrast. "Een ontzettend leuke gift', laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. "En een mooie opsteker in deze dagen!" Omdat het restaurant niet voor alle zorgmedewerkers kon koken, was er een prijsvraag. Medewerkers moesten schatten hoeveel kerstballen op een schaal op de vierde etage lagen. Wie daar het dichtstbij zat, won een maaltijd.

Patiƫnten
Eigenlijk zou chefkok Tielman voor alle patiƫnten van het MUMC+ op eerste kerstdag koken. In overleg met het ziekenhuis had Tielman daarvoor een op maat gemaakt menu samengesteld. De strenge maatregelen van de afgelopen dagen gooiden echter roet in het eten. "Het zou leuk geweest zijn", zei de woordvoerder van het ziekenhuis. "Maar het is erg moeilijk te realiseren."

Tielman geeft niet op. "Het is wel de bedoeling dat dit initiatief dat letterlijk en figuurlijk 'panklaar' lag, vroeger of later wordt ingehaald", aldus de chefkok.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen