Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijfde thuiszege op rij voor Fortuna

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 21:45

Fortuna Sittard heeft met 3-2 gewonnen van RKC. Die winst was vooraf ook de opdracht.

De Sittardse ploeg kwam twee keer terug van een achterstand voordat het de beslissende treffer maakte. Vitalie Damashkan werd matchwinner met zijn tweede van de avond.

Al vroeg raak
De gasten uit Waalwijk kwamen in de 8e minuut op voorsprong. Hans Mulder kopte een corner binnen. Een hoekschop was ook de inleiding van de gelijkmaker. In eerste instantie werd de corner van Diemers weggewerkt, maar niet voldoende en Diemers kwam opnieuw in balbezit. Met een prachtig gekruld schot joeg hij de bal in de verste bovenhoek, doelman Vaessen kansloos latend: 1-1 in de 13e minuut.

RKC kwam opnieuw op voorsprong toen de Waalwijkers via Clint Leemans 1-2 scoorden in de 31e minuut. Uitgerekend de middenvelder die Fortuna graag aan het begin van het seizoen wilde huren van PEC Zwolle. Passlack had daarna de kans om Fortuna weer op gelijke hoogte te zetten, maar deze keer kon doelman Vaessen redding brengen. De gelijkmaker kwam er toch, maar pas in de extra tijd van de eerste helft. Passlack hield de bal met een snoekduik binnen. Ciss legde af op Vitalie Damashkan en die scoorde de 2-2. Dat was ook de ruststand.

Tweede helft
Alex Carbonell kwam aan het begin van de tweede helft Tekkie vervangen, die zijn avond niet had. Het eerste gevaar van de tweede helft kwam weer van de Waalwijkers, maar bleef zonder effect. In tegenstelling tot een mooie aanval in de 57e minuut die met een voorzet van Ciss door een mooie vallende kopbal van Vitalie Damashkan werd afgerond: 3-2.

Rode kaart bij RKC
In de slotfase kreeg Darren Maatsen een rode kaart waardoor RKC de laatste acht minuten met tien man verder moest. De gasten kregen nog de beste kans op een doelpunt, maar Koselev voorkwam met een knappe redding de gelijkmaker. En nog een keer kroop Fortuna door het oog van de naald. Wessel Dammers kwam in de 89e minuut nog voor Ciss in het veld en de verdediger moest in de 6 minuten extra nog aan de bak.

Maar de vijfde thuiszege op rij werd niet meer uit handen gegeven.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen