Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijfde plek voor Stitzinger op NK in Schoorl

Geplaatst opzondag 14 februari 2016 - 17:33

Patrick Stitzinger is in Schoorl vijfde geworden bij de strijd om het Nederlands kampioenschap op de 10 kilometer.

De 'Groet uit Schoorl-loop' werd gelopen onder slechte omstandigheden. Hevige wind en regen teisterden de atleten en zorgden ervoor dat er geen toptijd gelopen werd.

Van drie naar vijf
Marathonloper Michel Butter werd kampioen in een tijd van 29 minuten en 44 seconden. Khalid Choukoud kwam drie seconden later over de streep. Stitzinger had lang uitzicht op de derde plaats, maar moest in de slotfase twee opponenten voor laten gaan. De Maastrichtse atleet had 43 seconden achterstand op Butter, maar was gezien de omstandigheden tevreden over zijn prestatie.

Smeets prolongeert titel
Roger Smeets uit Elsloo prolongeerde zijn titel bij de mannen boven de 40 jaar. Hij liep de tien kilometer in 32 minuten en 36 seconden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Stitzinger wint Mescherbergloop ondanks parcoursfout
Patrick Stitzinger 20e in Zevenheuvelenloop
Stitzinger meldt zich af voor Venloop
Stitzinger negende in CPC Loop Den Haag
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen