Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijfde editie Eroica van start gegaan

Geplaatst opzaterdag 4 september 2021 - 9:43

Bijna duizend wielrenners in oude wielerkleding zijn zaterdagochtend van start gegaan tijdens Eroica in Valkenburg.

De vijfde editie van de toertocht gaat door het Heuvelland en wordt verreden op oldtimer fietsen.

Mottenballen
De ene fiets is nog mooier dan de ander. De deelnemers komen uit binnen- en buitenland en hebben zich goed voorbereid. Zo zijn de wollen wielertruien uit de mottenballen gehaald en blinken de retro-fietsen bij de start. De eerste pechvogels hebben zich al gemeld bij de fietsenmaker. Zo blijken de derailleurs uit de jaren 70 kwetsbaar.

Video: L1

Tourwinnaars
Niemand minder dan Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Bernard Hinault staan ook aan de start zaterdagochtend. De drie winnaars van de gele trui onthulden vrijdagavond hun eigen plaquette aan de Wall of Fame in de gemeentegrot van Valkenburg. De route gaat door Valkenburg, Maastricht, Voerendaal, Simpelveld, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten. De drie Tourwinnaars zijn te herkennen aan hun drie gele truien.

Lees ook: Eroica Limburg eert Hinault, Janssen en Zoetemelk

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen