Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf wethouders voor Horst aan de Maas, drie zijn er nieuw

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 16:00

Horst aan de Maas krijgt vijf wethouders. Dat is er eentje meer dan de afgelopen vier jaar. Drie van de wethouders zijn nieuw.

Vrijdagmiddag hebben vier partijen een coalitie-akkoord gepresenteerd. Er komt definitief een coalitie van CDA, PvdA, de lokale partij Essentie en de combinatielijst D66/GroenLinks. De titel van het akkoord is 'Krachtig Horst aan de Maas. Gezonde blik op de toekomst!'.

Tweede op de lijst
Voor het CDA debuteert Han Geurts als wethouder. Hij stond tweede op de kandidatenlijst en is de opvolger van Ger van Rensch. Die gaf voor de verkiezingen al aan dat hij er na twee periodes mee stopte. Voorman en lijsttrekker Bob Vostermans blijft de andere wethouder van het CDA.

Lees ook: Verrassende wending coalitie Horst aan de Maas

Voor Essentie wordt Eric Beurskens wethouder. Hij was eveneens tweede op de lijst van zijn partij. Beurskens neemt de plaats in van Paul Driessen. Ook hij liet voor de verkiezingen weten na ruim zes jaar niet meer verder te willen gaan.

Voor het eerst
Voor de PvdA blijft Birgit op de Laak wethouder. D66/GroenLinks heeft als nieuwe wethouder Thijs Kuipers voorgedragen. Kuipers stond veertiende op de kandidatenlijst en is voorzitter van D66 in Horst aan de Maas. Het is voor de eerste keer dat D66/GroenLinks gaat meebesturen. De vorige periode was er een coalitie van CDA, Essentie en PvdA.

De vijf wethouders zijn dezelfde die voor de verkiezingen door hun partij als kandidaat naar voren zijn geschoven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen