Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf tips over bedreiging burgemeester Voerendaal

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 11:49

De politie heeft vijf tips gekregen over de bedreiging van de burgemeester van Voerendaal.

De tips kwamen binnen na een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond. In die uitzending waren onder meer beelden te zien van bewakingscamera's. Hierop was de auto te zien van de bedreiger van burgervader Wil Houben.

Goed voorbereid
De politie schetste in de uitzending het beeld van een goed voorbereide actie. De dader wist welke route de burgemeester elke maandag naar het gemeentehuis nam en in welke auto hij reed.

Lees ook: Goed voorbereide bedreiger observeerde huis burgemeester

Houben werd in februari op de Retersbekerweg in Klimmen opgewacht. De bedreiger richtte een vuurwapen op de burgemeester. Houben was alert en dook direct weg. Mogelijk haalde de man daarom de trekker niet over.

Beelden dader
In het opsporingsprogramma werden beelden van de dader, naast zijn geparkeerde auto, getoond. Deze beelden waren gemaakt vanuit een lijnbus, enkele minuten voor het incident.

In Opsporing Verzocht waren beelden te zien van de bedreiging van de burgemeester.
Beelden: Opsporing Verzocht

Lees ook: Mogelijke link brandstichting en bedreiging burgemeester

Woonwagenkampen
De bedreiging past in een reeks incidenten in Voerendaal, gericht op de gemeente. Zo ging eerder de auto van een wethouder in vlammen op en werd een bijeenkomst op het gemeentehuis afgelast vanwege dreigementen. De politie houdt er rekening mee dat de incidenten een reactie zijn op de strengere aanpak van de criminaliteit in de gemeente, waaronder de aanpak van twee woonwagenkampen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen