Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf minderjarigen opgepakt voor brandstichting op school

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 10:50

De politie heeft vijf minderjarige verdachten opgepakt voor brandstichting in het Raayland College in Venray.

Papieren handdoekjes hadden vrijdag in de gymzaal van het gebouw aan de Leunseweg korte tijd in brand gestaan.

Conciërge
Door adequaat opgetreden van de conciërge van de school kon de beginnende brand snel worden geblust. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel hadden vijf personen rook ingeademd. Zij zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Lees ook: Papier vat vlam in gymzaal Raayland College Venray

Flinke schade
Hoewel de brand snel geblust was, is de schade aan het gebouw volgens de politie aanzienlijk. Er werd direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Daarin werd al snel duidelijk dat het om brandstichting ging.

Zaterdag zijn daarop vijf minderjarige verdachten aangehouden. Zij zijn op het politiebureau verhoord en vervolgens aan hun ouders overgedragen. In overleg met justitie zal bepaald worden welke straf deze vijf minderjarigen zullen krijgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen