Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf minderjarigen opgepakt voor brandstichting op school

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 10:50

De politie heeft vijf minderjarige verdachten opgepakt voor brandstichting in het Raayland College in Venray.

Papieren handdoekjes hadden vrijdag in de gymzaal van het gebouw aan de Leunseweg korte tijd in brand gestaan.

Conciërge
Door adequaat opgetreden van de conciërge van de school kon de beginnende brand snel worden geblust. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel hadden vijf personen rook ingeademd. Zij zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Lees ook: Papier vat vlam in gymzaal Raayland College Venray

Flinke schade
Hoewel de brand snel geblust was, is de schade aan het gebouw volgens de politie aanzienlijk. Er werd direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Daarin werd al snel duidelijk dat het om brandstichting ging.

Zaterdag zijn daarop vijf minderjarige verdachten aangehouden. Zij zijn op het politiebureau verhoord en vervolgens aan hun ouders overgedragen. In overleg met justitie zal bepaald worden welke straf deze vijf minderjarigen zullen krijgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen