Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf Limburgse filmpremières op Limburg Film Festival

Geplaatst opwoensdag 4 januari 2017 - 7:24

De eerste editie van het Limburg Film Festival telt maar liefst vijf Limburgse premières.

Dat zegt filmmaker Ruud Lenssen uit Horst, de initiatiefnemer van het eerste Limburg Film Festival, dat vanaf vrijdag 13 januari drie dagen lang filmtheater de Nieuwe Scène in Venlo beheerst.

Programma
Het programma bestaat uit 25 films van alle genres: documentair, speelfilm, animatie, experimenteel, dans, horror, komedie. De maker of een andere betrokkene, een scriptschrijver of een acteur heeft een link met Limburg. De films zijn geselecteerd na een inschrijving.

Besloten gezelschap
Vijf films hebben hun première in Venlo. Allereerst is dat Portretten uit de Peel van Wiek Lenssen uit Swolgen, de openingsfilm van het festival, die ook, voor een besloten gezelschap, wordt vertoond in de Venlose City Cinema.

Premières
De andere premières zijn POST-Modern, een ode aan de postbode, waar maker Joris Souren uit Nuth liefst 11 jaar aan werkte, de documentaire Bert, Debbie, Bob en Ingeborg, Mensen van Maasveld, waarvoor Bart Hölscher uit Baarlo mensen met een beperking volgde, de korte horrorfilm Bezet van Laurens Peerenboom uit Swalmen, die zich afspeelt op een openbaar toilet en The Von Trapp Family, A Life of Music, een Amerikaans- Duitse coproductie van de in Tegelen geboren Ben Verbong.

Lees ook: Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong

​Het Limburg Film Festival wordt gehouden op 13, 14 en 15 januari in Venlo

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg krijgt eigen filmfestival
Riphagen uitgeroepen tot beste lange film
Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong
Still uit docu Here We Move Here We Groove van Sergej Kreso uit Echt nr 1 (06 nov 2020)
Prijswinnaars Limburg Film Festival bekend
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen