Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf Limburgse filmpremières op Limburg Film Festival

Geplaatst opwoensdag 4 januari 2017 - 7:24

De eerste editie van het Limburg Film Festival telt maar liefst vijf Limburgse premières.

Dat zegt filmmaker Ruud Lenssen uit Horst, de initiatiefnemer van het eerste Limburg Film Festival, dat vanaf vrijdag 13 januari drie dagen lang filmtheater de Nieuwe Scène in Venlo beheerst.

Programma
Het programma bestaat uit 25 films van alle genres: documentair, speelfilm, animatie, experimenteel, dans, horror, komedie. De maker of een andere betrokkene, een scriptschrijver of een acteur heeft een link met Limburg. De films zijn geselecteerd na een inschrijving.

Besloten gezelschap
Vijf films hebben hun première in Venlo. Allereerst is dat Portretten uit de Peel van Wiek Lenssen uit Swolgen, de openingsfilm van het festival, die ook, voor een besloten gezelschap, wordt vertoond in de Venlose City Cinema.

Premières
De andere premières zijn POST-Modern, een ode aan de postbode, waar maker Joris Souren uit Nuth liefst 11 jaar aan werkte, de documentaire Bert, Debbie, Bob en Ingeborg, Mensen van Maasveld, waarvoor Bart Hölscher uit Baarlo mensen met een beperking volgde, de korte horrorfilm Bezet van Laurens Peerenboom uit Swalmen, die zich afspeelt op een openbaar toilet en The Von Trapp Family, A Life of Music, een Amerikaans- Duitse coproductie van de in Tegelen geboren Ben Verbong.

Lees ook: Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong

​Het Limburg Film Festival wordt gehouden op 13, 14 en 15 januari in Venlo

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg krijgt eigen filmfestival
Riphagen uitgeroepen tot beste lange film
Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong
Still uit docu Here We Move Here We Groove van Sergej Kreso uit Echt nr 1 (06 nov 2020)
Prijswinnaars Limburg Film Festival bekend
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen