Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf Limburgers geselecteerd voor EK-debuut handbalheren

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 22:34

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft vijf Limburgers opgenomen in zijn definitieve selectie voor het EK handbal.

De Geleners Jasper Adams en Kay Smits, Nederweertenaar Toon Leenders en de Voerendaalse broers Ivo en Luc Steins zullen hun opwachting maken op het eindtoernooi, waar Nederland zich voor het eerst voor geplaatst heeft.

Lees ook: Oranje-handballers verliezen van Zwitserland

Blessure
Ivo Steins was, door een blessure die hij vrijdag opliep in een oefenduel van de handbalheren, op voorhand misschien nog wel het grootste vraagteken. Hij is er echter 'gewoon' bij op het EK, dat voor Nederland aankomende donderdag losbarst.

Sittardenaren
Ten opzichte van de voorlopige selectie hebben twee Limburgers de schifting niet overleefd: het gaat om de beide Sittardenaren Alec Smit en Evert Kooijman. "Het was een moeilijke beslissing", zegt de bondscoach over het besluit om onder meer hun namen weg te strepen.

Lees ook: Zeven Limburgers in voorlopige selectie EK handbal

Duitsland, Letland en Spanje
Het toernooi wordt georganiseerd door Noorwegen, Zweden en Oostenrijk. De Oranjeheren spelen hun poulewedstrijden in het Noorse Trondheim. Tegenstanders zijn dan achtereenvolgens Duitsland, Letland en regerend Europees kampioen Spanje. De nummers een en twee van iedere poule gaan door naar de hoofdronde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen