Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf Limburgers geselecteerd voor EK-debuut handbalheren

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 22:34

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft vijf Limburgers opgenomen in zijn definitieve selectie voor het EK handbal.

De Geleners Jasper Adams en Kay Smits, Nederweertenaar Toon Leenders en de Voerendaalse broers Ivo en Luc Steins zullen hun opwachting maken op het eindtoernooi, waar Nederland zich voor het eerst voor geplaatst heeft.

Lees ook: Oranje-handballers verliezen van Zwitserland

Blessure
Ivo Steins was, door een blessure die hij vrijdag opliep in een oefenduel van de handbalheren, op voorhand misschien nog wel het grootste vraagteken. Hij is er echter 'gewoon' bij op het EK, dat voor Nederland aankomende donderdag losbarst.

Sittardenaren
Ten opzichte van de voorlopige selectie hebben twee Limburgers de schifting niet overleefd: het gaat om de beide Sittardenaren Alec Smit en Evert Kooijman. "Het was een moeilijke beslissing", zegt de bondscoach over het besluit om onder meer hun namen weg te strepen.

Lees ook: Zeven Limburgers in voorlopige selectie EK handbal

Duitsland, Letland en Spanje
Het toernooi wordt georganiseerd door Noorwegen, Zweden en Oostenrijk. De Oranjeheren spelen hun poulewedstrijden in het Noorse Trondheim. Tegenstanders zijn dan achtereenvolgens Duitsland, Letland en regerend Europees kampioen Spanje. De nummers een en twee van iedere poule gaan door naar de hoofdronde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen