Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf leerlingen VMBO Maastricht in gesprek met minister

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 13:09

Minister Arie Slob heeft dinsdag vijf leerlingen van VMBO Maastricht ontvangen op het Ministerie van Onderwijs.

De bewindsvoerder gaat met de scholieren in gesprek over het examendebacle waar zij slachtoffer van dreigen te worden.

Van Helvert
In totaal reisden dinsdag zo'n 50 á 60 leerlingen, begeleid door tien ouders, met de trein naar Den Haag. Ze werden verwelkomd door Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA).

Terwijl de vijf leerlingen in gesprek zijn met de minister, wacht de rest van de afgereisde scholieren buiten de zaal, totdat de minister en het vijftal leerlingen hun gesprek hebben afgerond. Van Helvert zal de groep daarna meenemen naar het Binnenhof.

Lees ook: Massale belangstelling voor boze VMBO'ers in Den Haag

Debat
De kwestie wordt dinsdag niet besproken in het Vragenuurtje. In plaats daarvan gaat de Tweede Kamer volgende week in debat over de zaak.

Onzekerheid
De leerlingen zitten in grote onzekerheid, omdat hun eindexamens zijn afgekeurd. De school heeft de 354 leerlingen niet laten voldoen aan de eisen die gesteld worden om aan het landelijk eindexamen deel te nemen. Per leerling wordt nu gekeken wat de gevolgen zijn en wat er nog moet gebeuren om alsnog een diploma te krijgen.

Lees ook: Het Maastrichtse examendebacle: alle feiten op een rijtje

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen