Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf leerlingen VMBO Maastricht in gesprek met minister

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 13:09

Minister Arie Slob heeft dinsdag vijf leerlingen van VMBO Maastricht ontvangen op het Ministerie van Onderwijs.

De bewindsvoerder gaat met de scholieren in gesprek over het examendebacle waar zij slachtoffer van dreigen te worden.

Van Helvert
In totaal reisden dinsdag zo'n 50 á 60 leerlingen, begeleid door tien ouders, met de trein naar Den Haag. Ze werden verwelkomd door Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA).

Terwijl de vijf leerlingen in gesprek zijn met de minister, wacht de rest van de afgereisde scholieren buiten de zaal, totdat de minister en het vijftal leerlingen hun gesprek hebben afgerond. Van Helvert zal de groep daarna meenemen naar het Binnenhof.

Lees ook: Massale belangstelling voor boze VMBO'ers in Den Haag

Debat
De kwestie wordt dinsdag niet besproken in het Vragenuurtje. In plaats daarvan gaat de Tweede Kamer volgende week in debat over de zaak.

Onzekerheid
De leerlingen zitten in grote onzekerheid, omdat hun eindexamens zijn afgekeurd. De school heeft de 354 leerlingen niet laten voldoen aan de eisen die gesteld worden om aan het landelijk eindexamen deel te nemen. Per leerling wordt nu gekeken wat de gevolgen zijn en wat er nog moet gebeuren om alsnog een diploma te krijgen.

Lees ook: Het Maastrichtse examendebacle: alle feiten op een rijtje

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen