Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf keer op de fiets over Limburgse 'cols'

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2015 - 7:25

In de gemeente Eijsden- Margraten wordt zaterdag gewandeld, gerend en gefietst voor het goede doel.

Ondernemers en bedrijven, verenigd als Businessvrienden, organiseren deze activiteiten onder de noemer Five4Five voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Vorig jaar namen ongeveer 700 fietsers, lopers en wandelaars deel aan dit evenement.

Vijf keer beklimmen
In het 12,35 kilometer lange parcours zijn vijf hellingen met een gemiddeld stijgingspercentage van 7 à 8 procent opgenomen. Fietsers kunnen deze hellingen vijf keer beklimmen en hebben dan als het ware een echte Alpencol bedwongen.

Start om 11:00 uur
Wandelaars en runners kunnen in teams van vijf personen één rondje wandelen of rennen. Om 11:00 uur is een collectieve start, maar er kan tot 12:00 uur gestart worden bij Hoeve Libeek in het gelijknamige gehucht. De route loopt langs Mesch, Moerslag, Noorbeek, Banholt, Bergenhuizen en Mheer. Fietsers kunnen voor minimaal 25 euro per persoon een steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker. Teams van vijf personen betalen 125 euro en bedrijven 625 euro.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zes Zonnebloem-afdelingen Heuvelland gestopt
Sneeuw in het Heuvelland (8 jan 2020)
In beeld: sneeuw in delen van Zuid-Limburg
Video: Limburgse kinderen zitten weer op school
stock ree
Opgejaagde reeën aangereden: 'Laat je hond niet loslopen'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen