Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf jaar gevangenisstraf voor Heerlense vuistverkrachting

Geplaatst opdinsdag 24 november 2020 - 14:09

Danny B. (41) gaat vijf jaar de cel in voor het verkrachten van zijn ex-partner in Heerlen. De rechter acht bewezen dat Danny zijn vuist met geweld in het achterste van de vrouw stak, tegen haar wil in. Dat zorgde voor blijvend letsel.

De veertiger claimde dat er sprake was van een vrijwillige vrijpartij die uit de hand liep, maar dat werd met klem weersproken door zijn ex-partner.

Lees ook: Man stak vuist in achterste ex-partner: 'Pure vernedering'

Hogere straf
Ook de rechter gaat niet mee in het verhaal van Danny, zo bleek dinsdag tijdens de uitspraak. Sterker nog: er werd een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd, waar justitie twee weken geleden nog vier jaar cel had geëist. De rechter neemt het Danny kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid nam voor zijn handelen.

Nieuwe kans
Danny en de vrouw waren jarenlang samen. De twee gingen na enige tijd uit elkaar, maar ten tijde van het incident van 27 oktober 2019 probeerden ze hun relatie nieuw leven in te blazen. Ze waren die avond samen naar een feest geweest en Danny mocht van de vrouw blijven slapen. Volgens de vrouw ging het mis zodra ze de voordeur achter zich dichttrok.

De vrouw verklaarde dat Danny haar aan haar been trok, tegen de muur drukte en zijn vuist bij haar naar binnen bracht. "Die onmacht en de pijn zullen altijd aanwezig zijn", zei ze tijdens het proces. De vrouw is blijvend incontinent door het voorval. Met de uitspraak is er overigens nog geen einde gekomen aan deze zaak. Ivo van de Bergh, advocaat van Danny, laat weten in hoger beroep te gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen