Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen KFC-schutter

Geplaatst opwoensdag 19 januari 2022 - 12:25

Een ruzie over een tas wiet leidde op 26 januari 2020 tot een schietpartij op de parkeerplaats van fastfoodrestaurant KFC in Roermond. Woensdag eiste justitie vijf jaar gevangenisstraf tegen schutter Sharo S. (22).

Sharo en zijn advocaat Peer Szymkowiak spreken van noodweer; de twintiger zou hebben geschoten tijdens een worsteling.

Lees ook: 'KFC-schietpartij was uit de hand gelopen ripdeal'

Gestolen wiet
Er zijn twee verhaallijnen in deze zaak: die van Sharo en die van justitie. De aanklaagster denkt dat de tas wiet van het slachtoffer was en dat Sharo de tas heeft gestolen. Die laatste heeft daarbij meermaals geschoten en het slachtoffer twee keer geraakt, in een arm en in een been. Er zijn ook getuigen die spreken van een ripdeal.

Niet betaald
Sharo stelt op zijn beurt dat de wiet van hem was. Hij ontkent het ripdeal-scenario ten stelligste. "Ik ben niet zo'n persoon." Het slachtoffer zou wiet hebben gekocht via Sharo, maar de drugs waren nog niet betaald. Dat moest op de parkeerplaats van het fastfoodrestaurant gebeuren. "Maar toen zei hij opeens dat de wiet niet goed was en dat hij minder wilde betalen", legt Sharo uit.

Schietpartij Roermond KFC (26 jan 2020)
Onderzoek na de schietpartij op de parkeerplaats van fastfoodrestaurant KFC in Roermond op 26 januari 2020.
Foto: Track '88

Gericht geschoten
Hoe het ook zij: het slachtoffer heeft Sharo in elkaar geslagen en tijdens die knokpartij is er geschoten. Dat is te zien op camerabeelden, die woensdag in de rechtbank zijn getoond. "Ik heb alles geprobeerd om weg te komen", zegt Sharo daarover. "Uiteindelijk heb ik het wapen getrokken, één keer in de grond geschoten om hem te laten schrikken en daarna gericht op zijn been geschoten."

Dat Sharo überhaupt een wapen bij zich had, heeft volgens hem alles te maken met het slachtoffer. "Een beruchte naam." Volgens de schutter loopt hij sinds het voorval ook gevaar. "Er stond een prijs op mijn hoofd, misschien nog steeds. In de gevangenis ben ik ook niet veilig."

Stoot na stoot
De schutter en advocaat Szymkowiak zetten vol in op noodweer en dus ontslag van alle rechtsvervolging. Dat zou betekenen dat de twintiger snel weer op vrije voeten komt. "De beelden liegen niet: cliënt kan geen kant op. We zien een grote bullebak op cliënt inslaan. Hij krijgt stoot na stoot", legt Szymkowiak uit. "Hij heeft geprobeerd zichzelf uit deze situatie te redden."

Lees ook: KFC-schutter gearresteerd na vlucht van anderhalf jaar

Poging doodslag
Justitie ziet voldoende bewijs voor een veroordeling. "Het scenario dat verdachte schetst, is ongeloofwaardig en niet logisch. In berichten die betrokkenen elkaar sturen wordt gesproken over een ripdeal en bevindingen passen bij dat scenario. Hij heeft de aanmerkelijke kans aanvaard op fataal letsel. Dat is poging doodslag", zegt de aanklaagster. Van noodweer is volgens haar geen sprake.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen