Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf jaar cel voor veroorzaker ontploffing in Heerlen

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 13:43

Dimitri O. krijgt een celstraf van vijf jaar voor het veroorzaken van de ontploffing in Heerlen. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdagmiddag bepaald.

Na de celstraf zal de 27-jarige man uit Kerkrade een jaar lang klinisch worden behandeld. De rechter achtte bewezen dat hij de ontploffing daadwerkelijk veroorzaakte. Twee weken geleden eiste het OM een celstraf van zes jaar tegen Dimitri O.

Advocaat Theo Hiddema gaat 'zeker weten' hoger beroep aantekenen tegen de uitspraak.

Explosie
In april van dit jaar vond een grote explosie plaats in een appartementencomplex aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen. De ontploffing werd veroorzaakt door een gaslek in de kelder van het complex. Dat was ontstaan nadat Dimitri O. een koperen gasleiding had gestolen. De totale schade bedraagt 3,4 miljoen euro.

Op de leiding stond heel duidelijk dat er gas in de leiding zat, maar hij zegt dat niet te hebben gezien. De rechtbank vindt dit ongeloofwaardig.

Gevolgen
O. had al een strafblad, hij pleegde veel misdrijven om aan geld te komen voor zijn drugsverslaving. Hij betuigde twee weken geleden spijt voor zijn daad en zei zich niet voldoende gerealiseerd te hebben dat de gevolgen van zijn daad zo groot konden zijn. De koperen leiding die hij stal bracht uiteindelijk 'slechts' 59 euro op.

Lees ook: Veroorzaker explosie flatgebouw Heerlen betuigt spijt.

Bij de explosie raakten drie mensen gewond. Zo vloog één stratenmaker, die in de buurt aan het werk was, door de kracht van de ontploffing zestien meter door de lucht.

Ravage
De ravage na de ontploffing was enorm. Niet alleen het flatgebouw zelf, maar ook veel omliggende woningen raakten zwaar beschadigd. Het duurde dan ook maanden voordat de buurtbewoners weer terug naar hun woning konden.

Lees hier meer over de ontploffing in Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Verdachte explosie flat Heerlen in oktober voor rechter
Eis: 6 jaar cel voor veroorzaker ontploffing Heerlen
Gaat Dimitri O. de cel in voor de ontploffing in Heerlen?
Rechtszaak ontploffing Heerlen op 10 november
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen