Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vijf jaar cel voor veroorzaker ontploffing in Heerlen

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 13:43

Dimitri O. krijgt een celstraf van vijf jaar voor het veroorzaken van de ontploffing in Heerlen. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdagmiddag bepaald.

Na de celstraf zal de 27-jarige man uit Kerkrade een jaar lang klinisch worden behandeld. De rechter achtte bewezen dat hij de ontploffing daadwerkelijk veroorzaakte. Twee weken geleden eiste het OM een celstraf van zes jaar tegen Dimitri O.

Advocaat Theo Hiddema gaat 'zeker weten' hoger beroep aantekenen tegen de uitspraak.

Explosie
In april van dit jaar vond een grote explosie plaats in een appartementencomplex aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen. De ontploffing werd veroorzaakt door een gaslek in de kelder van het complex. Dat was ontstaan nadat Dimitri O. een koperen gasleiding had gestolen. De totale schade bedraagt 3,4 miljoen euro.

Op de leiding stond heel duidelijk dat er gas in de leiding zat, maar hij zegt dat niet te hebben gezien. De rechtbank vindt dit ongeloofwaardig.

Gevolgen
O. had al een strafblad, hij pleegde veel misdrijven om aan geld te komen voor zijn drugsverslaving. Hij betuigde twee weken geleden spijt voor zijn daad en zei zich niet voldoende gerealiseerd te hebben dat de gevolgen van zijn daad zo groot konden zijn. De koperen leiding die hij stal bracht uiteindelijk 'slechts' 59 euro op.

Lees ook: Veroorzaker explosie flatgebouw Heerlen betuigt spijt.

Bij de explosie raakten drie mensen gewond. Zo vloog één stratenmaker, die in de buurt aan het werk was, door de kracht van de ontploffing zestien meter door de lucht.

Ravage
De ravage na de ontploffing was enorm. Niet alleen het flatgebouw zelf, maar ook veel omliggende woningen raakten zwaar beschadigd. Het duurde dan ook maanden voordat de buurtbewoners weer terug naar hun woning konden.

Lees hier meer over de ontploffing in Heerlen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Verdachte explosie flat Heerlen in oktober voor rechter
Eis: 6 jaar cel voor veroorzaker ontploffing Heerlen
Gaat Dimitri O. de cel in voor de ontploffing in Heerlen?
Rechtszaak ontploffing Heerlen op 10 november
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen