Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf jaar cel voor oplichter met verschillende identiteiten

Geplaatst opdinsdag 17 juli 2018 - 16:17

De Tunesiër Lotfi G. is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het oplichten van acht mensen en voor valsheid in geschrifte.

De officier van justitie omschreef de 57-jarige Lotfi eerder als één van de grootste oplichters vanwege de brutaliteit waarmee de man te werk ging. Hij maakte in Limburg verschillende slachtoffers.

Lees ook: 'Dit is één van de grootste oplichters uit mijn carrière'

Engelse zakenman
De Tunesische man zou zich tussen 2014 en 2017 hebben voorgedaan als de Engelse zakenman John Paul S. Sterker nog: de man claimde ook voor de rechter dat hij niet Lotfi, maar John is. Maar de rechtbank heeft achterhaald dat John Paul S. in 1979 is overleden. Ook heeft de Tunesiër in 2001 in een rechtszaak voor soortgelijke feiten wél toegegeven Lotfi G. te zijn.

Lees ook: Oplichter met 96 verschillende identiteiten opgepakt

Identiteitsfraude
De man, zonder vaste woonplaats, had 96 aliassen aangemaakt die hij gebruikte om mensen op te lichten. Daarmee deed hij aankopen of probeerde hij zaken voor elkaar te krijgen, waarmee hij zijn slachtoffers zwaar trof. Hij sloeg vooral toe bij bedrijven. Volgens de rechter had hij nooit de intentie om te betalen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen