Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf jaar cel voor oplichter met verschillende identiteiten

Geplaatst opdinsdag 17 juli 2018 - 16:17

De Tunesiër Lotfi G. is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het oplichten van acht mensen en voor valsheid in geschrifte.

De officier van justitie omschreef de 57-jarige Lotfi eerder als één van de grootste oplichters vanwege de brutaliteit waarmee de man te werk ging. Hij maakte in Limburg verschillende slachtoffers.

Lees ook: 'Dit is één van de grootste oplichters uit mijn carrière'

Engelse zakenman
De Tunesische man zou zich tussen 2014 en 2017 hebben voorgedaan als de Engelse zakenman John Paul S. Sterker nog: de man claimde ook voor de rechter dat hij niet Lotfi, maar John is. Maar de rechtbank heeft achterhaald dat John Paul S. in 1979 is overleden. Ook heeft de Tunesiër in 2001 in een rechtszaak voor soortgelijke feiten wél toegegeven Lotfi G. te zijn.

Lees ook: Oplichter met 96 verschillende identiteiten opgepakt

Identiteitsfraude
De man, zonder vaste woonplaats, had 96 aliassen aangemaakt die hij gebruikte om mensen op te lichten. Daarmee deed hij aankopen of probeerde hij zaken voor elkaar te krijgen, waarmee hij zijn slachtoffers zwaar trof. Hij sloeg vooral toe bij bedrijven. Volgens de rechter had hij nooit de intentie om te betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen