Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf Horster agenten definitief ontslagen vanwege wangedrag

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 14:49

Vijf Horster agenten zijn definitief ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim. "Dit soort gedragingen zijn onacceptabel en dat is ook de reden waarom we zo stevig optreden."

Dit laat waarnemend politiechef eenheid Limburg, Inge Godthelp-Teunissen donderdag weten.

Er liep een disciplinair onderzoek naar tien medewerkers, dat vorig jaar april startte en in juni 2020 is afgerond.

Definitief
In juni werd al bekend gemaakt dat de politiemensen zouden worden ontslagen, maar na een zogeheten zienswijze vanuit de gestrafte agenten, is donderdag dit besluit dus definitief geworden.

Nog zes andere medewerkers van de eenheid Horst-Peel en Maas , die ook zijn meegegaan in het disciplinair onderzoek, zijn straffen opgelegd die variëren van terugzetten in rang en functie, overplaatsen naar een ander team of het inleveren van verlofuren of salaris. Ook deze straffen blijven overeind.

Plichtsverzuim
De agenten die zijn ontslagen wordt ernstig plichtsverzuim verweten. De politie laat weten dat dit besluit is gekomen uit WhatsApp-berichten en informatie in de politiesystemen die tijdens het disciplinair onderzoek zijn bekeken. "Het gaat om gedragingen die niet door de beugel kunnen. Pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim, misbruik van bevoegdheden. De medewerkers hebben zich individueel aan één of meerdere gedragingen schuldig gemaakt. De gedragingen hadden een grote impact op het team", zo schrijft de politie.

Lees ook: Vijf politiemensen ontslagen vanwege wangedrag

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen