Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf hooligans aangehouden na VVV-Feyenoord

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 9:10

Bij de wedstrijd VVV-Feyenoord in De Koel zondagmiddag zijn vijf mannen aangehouden. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

De mannen zaten in het thuisvak en waren onderdeel van een groep die zowel tijdens als na de wedstrijd de confrontatie opzocht met Feyenoord-supporters. De Venlose supporters kregen daarbij versterking van een aantal Engelse en Duitse voetbalfans.

ME
De mobiele eenheid werd uiteindelijk ingezet om escalatie te voorkomen. Twee Venlonaren van 27 en 29 jaar, een Venraynaar van 45 jaar, een Duitser van 20 jaar en een Engelsman van 46 jaar werden gearresteerd op verdenking van opruiing en verstoring van openbare orde. De verdachten zijn na verhoor op het politiebureau weer vrijgelaten.

'Snel kunnen optreden'
De politie zegt snel opgetreden te hebben door afspraken met de gemeente, voetbalclub en OM. "Dat heeft eraan bijgedragen dat alle supporters zoveel mogelijk op de juiste tribune zaten, uit en thuis", zegt Roy Hagens, voetbalcoördinator van de politie Venlo. "Daarnaast heeft het ertoe geleid dat we bij incidenten snel konden optreden.’

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen