Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf hooligans aangehouden na VVV-Feyenoord

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 9:10

Bij de wedstrijd VVV-Feyenoord in De Koel zondagmiddag zijn vijf mannen aangehouden. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

De mannen zaten in het thuisvak en waren onderdeel van een groep die zowel tijdens als na de wedstrijd de confrontatie opzocht met Feyenoord-supporters. De Venlose supporters kregen daarbij versterking van een aantal Engelse en Duitse voetbalfans.

ME
De mobiele eenheid werd uiteindelijk ingezet om escalatie te voorkomen. Twee Venlonaren van 27 en 29 jaar, een Venraynaar van 45 jaar, een Duitser van 20 jaar en een Engelsman van 46 jaar werden gearresteerd op verdenking van opruiing en verstoring van openbare orde. De verdachten zijn na verhoor op het politiebureau weer vrijgelaten.

'Snel kunnen optreden'
De politie zegt snel opgetreden te hebben door afspraken met de gemeente, voetbalclub en OM. "Dat heeft eraan bijgedragen dat alle supporters zoveel mogelijk op de juiste tribune zaten, uit en thuis", zegt Roy Hagens, voetbalcoördinator van de politie Venlo. "Daarnaast heeft het ertoe geleid dat we bij incidenten snel konden optreden.’

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV