Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf dialectbands uit Venlo maken één album

Geplaatst opdinsdag 28 oktober 2014 - 7:37

Vijf Venlose dialectbands gaan volgende maand een weekend samen de studio in om samen een nieuw album te maken: Venloos Blood.

Grenswerk
Minsekinder, Van Gelder, Linke Mik, Appelemoos en Kwante Hippe willen het album met nieuwe en nummers en dialectklassiekers op 16 januari in poppodium Grenswerk in Venlo presenteren. De dertig muzikanten trekken zich een weekend terug in de Dog Lick Recording Studio van Minsekindertrompettist Stefan Nijssen voor een bootcamp. Een week later wordt de plaat opgenomen.

Samenbrengen
De laatste jaren is in Venlo een flink aantal nieuwe, jonge dialectbands opgestaan. Zanger Michiel van der Grinten van Minsekinder kwam met het idee om deze bands samen te brengen. „Je komt elkaar vaak tegen op de bühne, maar dat is altijd maar vluchtig. Mij leek het leuk om iedereen eens samen te brengen. Liedjes aan elkaar voorspelen, samen werken aan arrangementen, muzikanten uitwisselen.”

Minsekinder bestaat 25 jaar en stond op het podium toen de meeste muzikanten van de andere bands nog geboren moesten worden.

Slaapzak
De oorsprong van ‘het Venlose dialectliedje’ staat centraal in dit project. In het weekend van 22 en 23 november komen de muzikanten met slaapzak naar de studio van Stefan Nijssen. Die ligt in een oude gymzaal in Panningen. De Panningse dialectzanger Ton Engels is als coach aanwezig.

Twee weken later komen de vijf bands nogmaals samen in de studio en zullen daar live in wisselende samenstellingen het album opnemen.

Op 16 januari wordt het album in poppodium Grenswerk gepresenteerd tijdens een grote show. Het album is alleen op deze avond te koop in combinatie met een entreeticket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlo heeft er een nieuw carnavalsbal bij
Podium Muziek Microfoon Zingen
Kwante Hippe uit Venlo wint Jo Erens-Priès
Accordeonist Geert Hermkes van Minsekinder wint Sjeng
Theaterdebuut voor de Venlose dialectgroep Kwante Hippe
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen