Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf dialectbands uit Venlo maken één album

Geplaatst opdinsdag 28 oktober 2014 - 7:37

Vijf Venlose dialectbands gaan volgende maand een weekend samen de studio in om samen een nieuw album te maken: Venloos Blood.

Grenswerk
Minsekinder, Van Gelder, Linke Mik, Appelemoos en Kwante Hippe willen het album met nieuwe en nummers en dialectklassiekers op 16 januari in poppodium Grenswerk in Venlo presenteren. De dertig muzikanten trekken zich een weekend terug in de Dog Lick Recording Studio van Minsekindertrompettist Stefan Nijssen voor een bootcamp. Een week later wordt de plaat opgenomen.

Samenbrengen
De laatste jaren is in Venlo een flink aantal nieuwe, jonge dialectbands opgestaan. Zanger Michiel van der Grinten van Minsekinder kwam met het idee om deze bands samen te brengen. „Je komt elkaar vaak tegen op de bühne, maar dat is altijd maar vluchtig. Mij leek het leuk om iedereen eens samen te brengen. Liedjes aan elkaar voorspelen, samen werken aan arrangementen, muzikanten uitwisselen.”

Minsekinder bestaat 25 jaar en stond op het podium toen de meeste muzikanten van de andere bands nog geboren moesten worden.

Slaapzak
De oorsprong van ‘het Venlose dialectliedje’ staat centraal in dit project. In het weekend van 22 en 23 november komen de muzikanten met slaapzak naar de studio van Stefan Nijssen. Die ligt in een oude gymzaal in Panningen. De Panningse dialectzanger Ton Engels is als coach aanwezig.

Twee weken later komen de vijf bands nogmaals samen in de studio en zullen daar live in wisselende samenstellingen het album opnemen.

Op 16 januari wordt het album in poppodium Grenswerk gepresenteerd tijdens een grote show. Het album is alleen op deze avond te koop in combinatie met een entreeticket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlo heeft er een nieuw carnavalsbal bij
Accordeonist Geert Hermkes van Minsekinder wint Sjeng
Podium Muziek Microfoon Zingen
Kwante Hippe uit Venlo wint Jo Erens-Priès
Theaterdebuut voor de Venlose dialectgroep Kwante Hippe
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen