Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vijf dagen vluchtelingen in sporthal Bocholtz

Geplaatst opwoensdag 11 november 2015 - 18:37

In de sporthal in Bocholtz worden van dinsdag 24 tot zaterdag 28 november zo'n 150 tot 200 vluchtelingen gehuisvest.

De bevolking van het dorp is woensdagmiddag per brief geïnformeerd.

Morele plicht
Het gemeentebestuur van Simpelveld heeft besloten mee te werken aan het verzoek van de regering om kortdurende crisisopvang aan te bieden. Burgemeester Richard de Boer noemt het een morele plicht om mensen in nood te helpen.

"We hebben de gemeenteraad ingelicht en die heeft unaniem ingestemd. Inmiddels zijn ook de politie en de directie van de brede school naast de sporthal op de hoogte." Binnenkort is er een informatieavond voor de bevolking van Bocholtz.

99,9 procent
De Boer zegt dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) officieel nog moet beslissen of daadwerkelijk gebruik gemaakt wordt van de aangeboden locatie. Hij schat die kans op 99,9 procent.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minder vluchtelingen in Bocholtz dan verwacht
Simpelveld kijkt tevreden terug op opvang vluchtelingen
Animo voor deelname aan wietproef valt tegen
Drugspand in Bocholtz voor drie maanden gesloten
Burgemeester sluit drugshuizen in Bocholtz en Simpelveld
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen