Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf aanhoudingen, agent gewond bij MVV-Roda

Geplaatst opzondag 1 februari 2015 - 20:33

Vijf relschoppers zijn zondagmiddag opgepakt rond de voetbalwedstrijd MVV-Roda JC. Ook raakte een agent gewond.

De politieman werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij was geraakt door een politiepaard. Dat gebeurde toen de ME met een charge probeerde ongeregeldheden te voorkomen. Na behandeling kon de agent weer naar huis.

Steward mishandeld
Van de vijf arrestanten werden er vier mannen nog voor het begin van de wedstrijd opgepakt. Twee van hen liepen gemaskerd rond en gooiden met vuurwerk, en werden daarop aangehouden. Daarnaast hield de politie een man aan die een steward mishandelde, en werd een man opgepakt die de ME met stenen bekogelde en vuurwerk gooide onder een politiemotor.

Opruiïng
De vijfde man werd na de door Roda verloren wedstrijd opgepakt. Deze arrestant hoorde bij een groep Roda-supporters die hun ongenoegen uitte tegen de Kerkraadse ploeg. Hij werd aangehouden voor opruiïng.

Galg
Op social media werd na de wedstrijd met ontzetting gereageerd op een grimmige actie van MVV-supporters richting Roda-speler Danny Schreurs. De uit Maastricht afkomstige voetballer speelt na twee seizoenen MVV nu bij de Kerkraadse concurrent. Om hun onvrede te uiten hing de MVV-aanhang een pop aan de overkapping, die Danny Schreurs moet voorstellen. Om de boodschap helemaal duidelijk te maken hing daar ook een spandoek met de tekst NogSuperBedaaank. Niet geheel toevallig met NSB als afkorting.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Maastrichtse burgemeester bezorgd om politie rond voetbal
Vuurwerk fans voor MVV
MVV velt Roda in kolkende Geusselt
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen