Overslaan en naar de inhoud gaan

Viervoudig moordenaar uit Kerkrade wil af van tbs

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 7:00

Viervoudig moordenaar Paul S. uit Kerkrade komt dinsdag opnieuw voor de rechter.

De oud-marinier vermoordde in 2003 vier mensen: zijn ex-vriendin en drie leden van zijn schoonfamilie. Hij kreeg 20 jaar cel met tbs.

Verzoek voor verlof
Die celstraf heeft hij inmiddels uitgezeten maar de tbs wordt om de zoveel tijd opnieuw beoordeeld. Dinsdag behandelt de rechter het verzoek van Paul S. om met onbegeleid verlof te mogen. Vorig jaar deed hij dat verzoek ook, maar toen werd zijn behandeling met een jaar verlengd. De rechter wilde de uitkomsten van een onderzoek naar zijn geestesvermogens afwachten.

Paul S. staat onder behandeling in de Van Mesdagkliniek in Groningen.

Lees ook: Viervoudig moordenaar Paul S.: 'Ontzettend veel spijt'

Zus volgt zaak op voet
Voor de nabestaanden van de familie Vromen zou het onacceptabel zijn als de viervoudig moordenaar gedeeltelijk of zelfs helemaal op vrije voeten zou komen. "Eigenlijk zou ik het nooit accepteren, maar zeker nu nog niet. Meerdere moorden plegen met voorbedachte rade, daar zouden daders nu levenslang voor krijgen", zegt Marlies Heuts. Ze is de zus van een van de slachtoffers en volgt de zaak ook nu nog op de voet.

Dinsdagmiddag is de behandeling van de zaak, waarna de rechter waarschijnlijk over twee weken oordeelt over de tbs van Paul S.

Lees ook: Hoe vrij mag Paul zijn na vermoorden schoonfamilie?

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen