Overslaan en naar de inhoud gaan

Viervoudig moordenaar Paul S.: 'Ontzettend veel spijt'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 14:20

Viervoudig moordenaar Paul S. (52) wil volledig van zijn tbs-maatregel af. De Kerkradenaar mag sinds dit jaar met begeleid verlof, maar wil nog een stap verder gaan. "Het gaat goed met me." Deskundigen denken dat hij nog twee jaar behandeling nodig heeft.

Vrijdag diende zijn verzoek voor de rechtbank in Roermond. De man, die in 2003 vier leden van zijn schoonfamilie doodschoot, zit sinds 2011 in een tbs-traject.

Lees ook: Nabestaanden boos over verlof viervoudig moordenaar

Twintig jaar
Paul kreeg in 2003 twintig jaar celstraf. Door een nieuwe regeling, de zogenaamde Fokkens-regeling, kwam hij echter eerder in aanmerking voor een tbs-behandeling. Hij verkaste in 2011 naar de Van Mesdagkliniek in Groningen. Vijf jaar later diende hij zijn eerste verlofverzoek in. Nadat het eerste verzoek werd afgewezen, had de ex-marinier meer succes bij zijn tweede poging.

Positieve ontwikkeling
Een deskundige van de Van Mesdagkliniek verklaarde voor de rechtbank in Roermond dat het relatief goed gaat met Paul. "De behandeling loopt goed, er is een positieve ontwikkeling, maar toezicht is nog wel belangrijk. We gaan uit van nog twee jaar behandeling, maar we laten dat nog toetsen door een onafhankelijk onderzoeker", zei de deskundige.

Niet uit te leggen
Tot grote onvrede van nabestaanden mocht Paul eerder met begeleid verlof. Hij zit wel nog vast aan voorwaarden: de Kerkradenaar mag niet in Limburg komen. "Een viervoudig moordenaar krijgt een bonus van zeven jaar", reageerde Marlies Heuts, die haar zus verloor door de moordpartij, vrijdag in de rechtbank. "Hoe valt dat uit te leggen aan de nabestaanden?" Volgens Heuts moet Paul de hele straf uitzitten. Justitie wil dat de tbs-behandeling met minstens twee jaar wordt verlengd.

Zware behandeling
De ex-marinier zegt zelf klaar te zijn voor een volledige terugkeer in de samenleving. "Ik heb ontzettend veel spijt. Ik ben veroordeeld en heb me geconformeerd aan een zware behandeling. Nu weet ik wat ik wil, en wat ik niet wil. Ik was twee jaar geleden al klaar voor resocialisatie", vertelde hij. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Nabestaanden
De nabestaanden van de slachtoffers waren vrijdagmiddag aanwezig in de rechtbank. Ze geloven niet dat Paul S. klaar is om terug te keren in de samenleving. "Ik zou het niet rechtvaardig vinden voor mijn overleden familieleden", zegt Marlies Heuts. "15 jaar voor een viervoudige moord is lachwekkend."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen