Overslaan en naar de inhoud gaan

Viervoeters nemen een duik om buitenseizoen af te sluiten

Geplaatst opzondag 12 september 2021 - 17:47

Het Geusseltbad in Maastricht was zondag een exclusief gebied voor honden. Meer dan 300 trouwe viervoeters doken het water in, om het zwembadseizoen af te sluiten.

Sommige honden stonden te rillen en andere wilden maar al te graag in het water springen, met of zonder hun baasje.

Iets extra's voor de hondjes
Volgens organisator Pedro Maas wordt de hondenplons gehouden, omdat ze iets extra's willen doen voor de beestjes in heel Limburg. "Maar het is natuurlijk ook een leuk evenement", legt Maas uit.

Video: L1

'We maken er een lachfilm van'
Gehuld in een zwembroek nam een deelnemer een duik in het water. Helaas zonder zijn trouwe viervoeter. De hond maakte geen aanstalten om ook het water in te gaan. "Dat doet 'ie anders nooit", zegt de eigenaar. Zal het dan te koud zijn voor de keffer? "Dat zou best kunnen. Ach, weet je, we maken er wel een lachfilm van. Ik denk dat dat het beste is.".

"Ik heb speciaal mijn zwembroek aangetrokken vanmorgen. Zonder de hond zou ik er nog niet eens ingaan", vertelt een andere dierenvriend.

Goed doel
De opbrengst van het hondenzwemmen schenkt het zwembad aan de liefdadigheid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen