Dodelijke aanrijding spoorwegovergang Bovenste Molenweg Venlo (26 mei 2020)

Treinverkeer verstoord door aanrijding op spoor Venlo

De politie is bezig met een onderzoek naar een aanrijding met fatale gevolgen bij de spoorwegovergang aan de Bovenste Molenweg in Venlo.

Vierpaardjes spoortunnel Venlo gemeente (29 okt)
Geen extra bijdrage Rijk voor ondertunneling Vierpaardjes

VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen blijft bij haar standpunt om geen extra geld op tafel leggen voor de ondertunneling van spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo.

Vierpaardjes spoortunnel Venlo gemeente (29 okt)
Tweede Kamer: nieuw overleg over Vierpaardjes nodig

De Tweede Kamer vindt unaniem dat eventuele extra kosten voor de ondertunneling van spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo niet vanzelfsprekend alleen maar voor rekening van de gemeente en de provincie komen.

Vierpaardjes spoortunnel Venlo gemeente (29 okt)
Minister weigert extra geld voor spoorwegovergang Venlo

De PvdA in de Tweede Kamer wil dat het Rijk achteraf de kosten betaalt voor het aankopen van zes woningen in de buurt van spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo. Het gaat om 2,9 miljoen euro.

Vierpaardjes spoortunnel Venlo gemeente (29 okt)
Witte rook: Venlo koopt eindelijk huizen op voor tunnelbouw

Goed nieuws voor de eigenaren van een aantal woningen aan de Vierpaardjes in Venlo. Na tien jaar onzekerheid, gaat de gemeente starten met de aankoop van hun woningen.

Persoon klimt in bovenleiding spoor: treinverkeer stilgelegd

Een persoon is maandagavond bij een stuk treinspoor in Venlo op een bovenleidingsportaal geklommen.

Wegslepen wagon Venlo duurt nog de hele middag

Het duurt nog zeker tot donderdagavond voordat een ontspoorde kolenwagon in Venlo weer terug op de rails wordt gezet.

Waaghalzen krijgen boete voor oversteken spoor

In Venlo zijn verschillende mensen op de bon geslingerd, omdat ze het spoor overstaken terwijl de bomen dicht waren.

Financiering spoortunnel Vierpaardjes opnieuw onder de loep

De gemeente Venlo bekijkt de komende tijd of het vastgestelde budget voor ondertunneling van de Vierpaardjes nog wel voldoende is.

Spoortunnel Vierpaardjes in gevaar door miljoenentekort

Door het miljoenentekort bij de gemeente Venlo komen grote projecten, zoals de ondertunneling van spoorwegovergang Vierpaardjes in gevaar.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten