Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierkoppige drugsbende uit Weert opgerold

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 12:34

Drie mannen uit Weert en een uit Roermond zitten vast voor de handel in hennep, cocaïne en xtc in en rond Budel.

De zaak kwam eind vorig jaar aan het rollen, na klachten over drugshandel in de gemeente Cranendonck waar Budel onder valt. Na onderzoek bleek dat de dealers uit Limburg afkomstig waren.

Roermondenaar
De Roermondenaar werd als eerste opgepakt, begin maart in Weert. Met hem werden ook drie klanten opgepakt, maar die mochten na verhoor weer vertrekken. De vangst van de eerste verdachte leidde tot huiszoekingen in Weert, Roermond en Nederweert. Daarbij werden onder meer een hennepkwekerij, cocaïne en wapens gevonden. De Roermondenaar had bij aanhouding ook nog achttien portieverpakkingen cocaïne bij zich, en twee xtc-pillen.

Contant
De drie Weertenaren werden twee weken later opgepakt. Bij een van de verdachten vonden agenten 600 gram hennep, bijna 1.700 Xtc-pillen, ruim tweehonderd gram cocaïne, MDMA en amfetamine. Ook lag in zijn huis een bedrag van enkele tienduizenden euro’s, dat samen met de drugs en een auto in beslag werd genomen.

Onderzoek
In het huis van een andere verdachte lagen nog eens 1200 pillen en kleinere hoeveelheden hennep en cocaïne, en in een opslagbox vond d epolitie alle spullen om een hennepkwekerij mee in te richten.
Alle verdachten zitten nog vast, de politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ruim twintig vaten met drugsafval gevonden
COA wil voormalige Nassau-Dietzkazerne Budel kopen
Twee mannen uit Weert aangehouden bij drugsactie politie
Mannen gooien drugs uit auto op snelweg
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen