Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierkoppige drugsbende uit Weert opgerold

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 12:34

Drie mannen uit Weert en een uit Roermond zitten vast voor de handel in hennep, cocaïne en xtc in en rond Budel.

De zaak kwam eind vorig jaar aan het rollen, na klachten over drugshandel in de gemeente Cranendonck waar Budel onder valt. Na onderzoek bleek dat de dealers uit Limburg afkomstig waren.

Roermondenaar
De Roermondenaar werd als eerste opgepakt, begin maart in Weert. Met hem werden ook drie klanten opgepakt, maar die mochten na verhoor weer vertrekken. De vangst van de eerste verdachte leidde tot huiszoekingen in Weert, Roermond en Nederweert. Daarbij werden onder meer een hennepkwekerij, cocaïne en wapens gevonden. De Roermondenaar had bij aanhouding ook nog achttien portieverpakkingen cocaïne bij zich, en twee xtc-pillen.

Contant
De drie Weertenaren werden twee weken later opgepakt. Bij een van de verdachten vonden agenten 600 gram hennep, bijna 1.700 Xtc-pillen, ruim tweehonderd gram cocaïne, MDMA en amfetamine. Ook lag in zijn huis een bedrag van enkele tienduizenden euro’s, dat samen met de drugs en een auto in beslag werd genomen.

Onderzoek
In het huis van een andere verdachte lagen nog eens 1200 pillen en kleinere hoeveelheden hennep en cocaïne, en in een opslagbox vond d epolitie alle spullen om een hennepkwekerij mee in te richten.
Alle verdachten zitten nog vast, de politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ruim twintig vaten met drugsafval gevonden
COA wil voormalige Nassau-Dietzkazerne Budel kopen
Twee mannen uit Weert aangehouden bij drugsactie politie
Mannen gooien drugs uit auto op snelweg
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen