Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierklapper Giakoumakis zorgt voor stunt VVV-Venlo

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 22:20

Met vier doelpunten in de wedstrijd tegen Vitesse manifesteerde Giakoumakis zich weer eens als ware Griekse goddelijke doelpuntenmachine in Venlo.

Binnen 45 minuten zorgde hij met drie mokerslagen dat Vitesse als een aangeslagen bokser de kleedkamer voor de rust moest opzoeken.

20 treffers
Giorgios Giakoumakis loopt door die vier treffers zelfs meer dan één op één wat betreft de verhouding tussen gespeelde wedstrijden en doelpunten. Zijn totaliteit aan treffers staat na woensdagvond op 20 stuks. In zijn eentje scoort het Griekse goudhaantje van VVV meer doelpunten dan de eredivisieploegen Emmen, ADO Den Haag en RKC met hun hele selectie.

Lees ook: Valckx 'hoopt' dat Giakoumakis nog even blijft

Aan de aftrap verschenen twee ploegen die in het kalenderjaar 2021 nog niet verloren hadden. Waar trainer Hans de Koning zijn ploeg vooraf in de underdogpositie manoeuvreerde dachten de spelers, en in het bijzonder Giakoumakis daar vanaf de eerste minuut van de wedstrijd anders over. De Koning had voor een 4-4-3 opstelling gekozen en dat bleek uitstekend te werken tegen de nummer drie van de eredivisie.

Christos Donis
Christos Donis, de Griekse aanwinst die voor het eerst een basisplaats in de ploeg had gekregen, testte na een mooie combinatie van korte afstand Vitessedoelman Remko Pasveer. De doelman kon de bal ternauwernood tot hoekschop verwerken.

Giakoumakis met het hoofd
Uit de daar op volgende hoekschop scoorde Giakoumakis met een kopbal 1-0. Het was voor de Griek de eerste keer dat hij voor VVV met het hoofd trof.

Giakoumakis als verdediger
De Griek, die door zijn doelpuntenproductie door vele clubs in binnen en buitenland in de gaten wordt gehouden, was een paar minuten later zelfs niet te beroerd om zijn verdedigers de helpende hand toe te steken. Terwijl iedereen aan Venlose zijde, inclusief doelman Thorsten Kirschbaum, geslagen leek, haalde Giakoumakis met een omhaal de bal van de eigen doellijn.

Vitesse weet zich geen raad
Vitesse kon in die fase van de wedstrijd daar niet veel tegenover zetten. De vrije trappen van Oussama Tannane zijn het enige wapenfeit van de Arnhemmers. Doelman Thorsten Kirschbaum hoefde echter geen enkele keer in actie te komen.De ploeg van trainer Thomas Letsch kreeg maar geen grip op de snelle Venlose uitvallen. Het resultaat was dat niet veel later Giakoumakis zijn tweede treffer van de wedstrijd kon laten aantekenen.

Prachtige treffer
Vlak voor de rust scoorde Giakoumakis met zijn derder treffer een loepzuiver hattrick. De inzet van schuin buiten het strafschopgebied hield het midden tussen een voorzet en schot. Doelman Pasveer verwachtte ook een voorzet maar zag tot zijn ontsteltenis de bal in een kromme baan over zijn hoofd in het doel gaan. Dat was, op dat moment, al de derde hattrick van Giakoumakis dit seizoen. Daarmee kwam hij op gelijke voet met het record van Jozy Altidore. De AZ-speler scoorde in het seizoen 2012-2013 ook drie keer drie treffers in één eredivisieseizoen.

Met 3-0 rusten
Trainer Hans de Koning had in het kleedlokaal waarschijnlijk weinig woorden nodig. Een voorsprong van 3-0 bij de rust zal de oefenmeester niet in zijn stoutste dromen hebben verwacht.

Vitesse even de betere ploeg
De ploeg van Letsch probeerde in de tweede helft iets terug te doen. Na een kwartier aanvallen door Vitesse resulteerde het in een doelpunt. Invaller Armando Broja werkte de 31 achter doelman Kirschbaum. De Venlose doelman had gewaarschuwd moeten zijn voor de aanvalslust van de gasten uit Arnhem. Een paar minuten eerder zag hij een afstandsschot van Tannane de doellat schampen. In de stormloop die richting het doel van Kirschbaum volgde, bleef de verdediging van VVV met veel kunst en vliegwerk overeind. Dat was echter ook te danken aan de onnauwkeurige afronding van onder andere Touré en Darfalou.

De vierde van Giakoumakis
Giakoumakis haalde met zijn vierde doelpunt op rij vervolgens de spanning uit de wedstrijd. De Griek scoorde zijn derde treffer met het hoofd. Met zijn vierde doelpunt tegen Vitesse evenaarde hij het record van Luis Suarez. De Uruguayaanse voetballer scoorde ook in één seizoen twee keer vier doelpunten in een wedstrijd.

Lees ook: Giakoumakis knalt VVV-Venlo met vierklapper voorbij ADO

Door deze overwinning schuift VVV-Venlo op naar de twaalfde plek op de ranglijst. Zaterdag reist de ploeg van Hans de Koning af naar Sittard voor de wedstrijd tegen Fortuna.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen