Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierhouten optimistisch over kansen Dumoulin in Tokio

Geplaatst opmaandag 5 juli 2021 - 6:28

Oud-wielrenner Aart Vierhouten is optimistisch over de kansen van Tom Dumoulin voor de gouden medaille tijdens de Olympische tijdrit in Tokio. "Hij gaat er fris naartoe, dat is belangrijk."

Vierhouten deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, vanuit Heerlen.

Beloften
Over ruim drie weken mag Dumoulin aan de bak tijdens de Olympische tijdrit. Na het zilver in 2016 in Rio de Janeiro gaat de Maastrichtenaar in Tokio voor de gouden medaille. Volgens Vierhouten, die Dumoulin nog coachte bij de beloften, is de focus van Dumoulin belangrijk. "Je weet als Tom ergens ja op zegt dat hij er honderd procent voor gaat."

Ronde van Zwitserland
Vierhouten heeft ook veel vertrouwen in de wielrenner door het optreden van Dumoulin in de Ronde van Zwitserland, waar de Maastrichtenaar zijn rentree maakte. "Hij werd in de tweede tijdrit, die na zes dagen werd verreden, vijfde. Als je na zes dagen koers een halfuur volle bak omhoog kan rijden en dan vijfde wordt, daar word ik blij van. Toen dacht ik: Tom je bent op de goede weg."

Fris
Volgens Vierhouten, tegenwoordig ploegleider bij Team Qhubeka NextHash, is het een voordeel dat Dumoulin niet de Tour de France rijdt. "Hij gaat fris en met een goede conditie naar Tokio toe, terwijl mensen uit de Tour moe zijn. En de weersomstandigheden in Tokio en de lange vlucht naar de Japanse hoofdstad maken het belangrijk om fris daar naar toe te gaan. Dus al die dingen spelen mee en hij kan er uitgerust naar toe", concludeert een opgewekte Vierhouten.

Op zaterdag 24 juli komt Dumoulin in actie tijdens de wegwedstrijd op de Olympische Spelen en op woensdag 28 juli staat de individuele tijdrit op het programma.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen