Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierdejaars vmbo'ers extra alert: 'Wil dit jaar graag halen'

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 16:25

De vierdejaars leerlingen vmbo uit Maastricht zijn extra alert door het debacle van vorig jaar. "Je wil dit jaar toch graag halen", vertelt een leerling van de school.

Dinsdag werd bekend dat ongeveer de helft van de huidige vierdejaars leerlingen van VMBO Maastricht de komende weken een of meer toetsen of opdrachten inhalen.

Goed komen
"Ik weet nu niet of ik wel mijn examen ga halen. Iedereen zegt wel: 'het gaat goed komen', maar ondertussen kan niemand antwoord op je vragen geven", benadrukt een leerlinge van de school.

Gemist
De toetsen hadden ze eigenlijk als derdejaars al moeten doen, maar ze werden toen niet aangeboden of zijn gemist. Het gaat om onderdelen van het Programma van Toetsing en Afsluiting, PTA.

Schuld
Blij met het inhalen van deze toetsen zijn de leerlingen niet. "Het is een beetje 'shit' dat wij dit allemaal moeten doen. Het is niet alleen de schuld van de leerling, maar ook van de docenten."

Vervanging
De leerlingen merken wel dat de school onder toezicht van de inspectie staat. "Ze letten er wel beter op dan vorig jaar. We hebben nu als een les uitvalt, wel vervanging van deze les", vertelt een vierdejaars leerling.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen