Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierdejaars vmbo'ers extra alert: 'Wil dit jaar graag halen'

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 16:25

De vierdejaars leerlingen vmbo uit Maastricht zijn extra alert door het debacle van vorig jaar. "Je wil dit jaar toch graag halen", vertelt een leerling van de school.

Dinsdag werd bekend dat ongeveer de helft van de huidige vierdejaars leerlingen van VMBO Maastricht de komende weken een of meer toetsen of opdrachten inhalen.

Goed komen
"Ik weet nu niet of ik wel mijn examen ga halen. Iedereen zegt wel: 'het gaat goed komen', maar ondertussen kan niemand antwoord op je vragen geven", benadrukt een leerlinge van de school.

Gemist
De toetsen hadden ze eigenlijk als derdejaars al moeten doen, maar ze werden toen niet aangeboden of zijn gemist. Het gaat om onderdelen van het Programma van Toetsing en Afsluiting, PTA.

Schuld
Blij met het inhalen van deze toetsen zijn de leerlingen niet. "Het is een beetje 'shit' dat wij dit allemaal moeten doen. Het is niet alleen de schuld van de leerling, maar ook van de docenten."

Vervanging
De leerlingen merken wel dat de school onder toezicht van de inspectie staat. "Ze letten er wel beter op dan vorig jaar. We hebben nu als een les uitvalt, wel vervanging van deze les", vertelt een vierdejaars leerling.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen