Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vierde zege op rij voor MVV

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 22:11

MVV heeft haar vierde zege op rij te pakken. Tegen de ploeg die laatste staat in de Keuken Kampioen Divisie, Jong FC Utrecht werd het een alles behalve makkelijke 4-2 overwinning.

De eerste kansjes waren voor Jong FC Utrecht, maar na elf minuten opende MVV via Koen Kostons de score. Kostons verzilverde vorige week zijn goede invalbeurt in Oss tegen TOP met een treffer, nu zijn basisplaats.

Utrechtse defensie
Voordat er twintig minuten gespeeld waren, had MVV opnieuw de kans om te scoren. De Maastrichtse aanval combineerde knap door de Utrechtse defensie. De eindpass van Schroijen op Van den Hurk was onnauwkeurig, anders had de voorsprong al verdubbeld kunnen worden. Die mogelijkheid was er ook toen een goede inzet van Croux maar net tot corner verwerkt kon worden. De hoekschop werd door Lavalée op de lat gekopt. Uit de tegenaanval scoorde Arweiler in de 28e minuut, na knap voorbereidend werk van Venema, de gelijkmaker:1-1. Daarna was de beste mogelijkheid in de resterende speeltijd van de eerste helft voor diezelfde Arweiler, maar hij schoof de bal net naast het doel van Koopmans.

Derde treffer
Trainer Ron Elsen greep in de rust in. Hij wisselde Ricardo Ippel, die vooral snelheid te kort kwam, voor Joshua Holtby. MVV had weer het initiatief en Jordy Croux zette zijn ploeg weer op voorsprong. Een prachtige goal van MVV's gevaarlijkste man zorgde voor de 2-1. Vanaf rechts met zijn linkervoet, binnendraaiend hoog in de verre hoek was het voorlopige hoogtepunt in het eerste tien minuten na rust. MVV ging nadrukkelijk op zoek naar de derde treffer. Uit een vrije trap krulde Kostons de bal net over. De druk op het Utrechtse doel werd flink opgevoerd. Dat resulteerde in de 65e minuut in een hoekschop. De bal werd doorgekopt door Kostons en Luc Mares knikte vervolgens de bal achter doelman Paes: 3-1.

Uitblinker Croux
Een knappe goal aan de kant van Jong Utrecht zorgde weer voor spanning. Nick Venema soleerde door de MVV-defensie, zette daarbij een drietal MVV-verdedigers op het verkeerde been en verschalkte ook doelman Koopmans: 3-2. Maar Jordy Croux liet zijn waarde voor de Maastrichtse club nogmaals zien. Hij passeerde zijn tegenstander, gaf de bal voor op Anthony van den Hurk en die maakte de aanval af: 4-2. De wedstrijd was gelopen.

Door de zege klimt MVV weer een paar plaatsen en staat nu zevende. Ook in de periode doet MVV goed mee, de Maastrichtse club voert voorlopig de derde periode aan. Daarin volgen nu eerst twee moeilijke uitwedstrijden: uit naar FC Den Bosch, vervolgens uit naar Eagles.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen