Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierde verdachte schietpartij Klimmen aangehouden

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2020 - 12:30

De politie heeft inmiddels ook de vierde verdachte aangehouden voor de schietpartij in Klimmen. In eerste instantie was deze verdachte nog voortvluchtig.

De schietpartij vond dinsdagavond plaats aan Retersbekerweg.

Gewonden
Bij het schietincident zijn twee personen gewond geraakt. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht en vervolgens aangehouden. Een derde verdachte werd ter plekke opgepakt.

Lees ook: Aanhoudingen na schietpartij in Klimmen

Volgens een politiewoordvoerder is de vierde verdachte nu ook aangehouden. De identiteit is vooralsnog niet bekend.

Ruzie
De politie vermoedt dat een ruzie tussen twee families de aanleiding is voor het vuurgevecht.

Beruchte straat
De Retersbekerweg is in het verleden wel vaker in het nieuws geweest. Vorig jaar september werd er nog een motoragent mishandeld na een achtervolging vanuit Heerlen. Hij kon zijn collega's niet alarmeren omdat de twee daders zijn portofoon hadden afgepakt en weggegooid. De agent kon voorkomen dat zijn belagers zijn wapen afpakten, maar werd wel zwaar mishandeld. De agent heeft vervolgens enkele waarschuwingsschoten gelost. Daarna sloeg het tweetal op de vlucht.

Later zijn een 27-jarige man en een 53-jarige man uit Klimmen alsnog opgepakt voor het incident.

Lees ook: In Klimmen mishandelde agent: 'Ontzettend heftig'

Bedreiging burgemeester
Het is niet enige voorval dat heeft plaatsgevonden op de Retersbekerweg. Burgemeester Wil Houben van Voerendaal werd in februari 2018 staande gehouden toen hij daar met zijn auto reed. Toen hij merkte dat de gemaskerde man een wapen trok, is hij snel weggereden. Twee bewoners van een woonwagenkamp aan Lindelaufer Gewande kwamen in beeld voor deze bedreiging. De 'chaletbroers' lagen lange tijd in conflict met de gemeente omdat ze een huurachterstand van vier jaar hadden.

Het duo is uiteindelijk niet veroordeeld voor de bedreiging.

Lees ook: Broers niet vervolgd voor bedreigen burgemeester

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen