Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierdaagse: geen aanwijzingen dat er iets kan gebeuren

Geplaatst opvrijdag 15 juli 2016 - 12:16

"Wij doen er alles aan om daar waar we kunnen de veiligheid tijdens de Vierdaagse zo goed mogelijk te waarborgen. Maatregelen rondom veiligheid zijn ieder jaar onderdeel van onze draaiboeken."

Dat zegt de marsleider van de Vierdaagse, Johan Willemstein, vrijdag in een reactie op de aanslag in Nice. Net als burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen benadrukt hij dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat er tijdens het grootste wandelevenement ter wereld iets zou kunnen gebeuren.

Anderhalf miljoen bezoekers
Teddy
Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten, hoopt dat de ongeveer anderhalf miljoen bezoekers van het grootste gratis feest ter wereld zelf ook goed opletten. "Verdachte situaties graag melden", zegt zij. Er is volgens haar nog geen aanleiding om het feestprogramma aan te passen. "Maar we monitoren elke dag heel zorgvuldig samen met de veiligheidsdiensten en als het voor de veiligheid nodig is, grijpen we natuurlijk in." Zondagavond is er traditiegetrouw een drukbezochte vuurwerkshow boven de Waal.

Onzichtbare maatregelen
D
e politie laat weten 'continu alert' te zijn. Net als andere jaren zijn er 'zichtbare en onzichtbare maatregelen' genomen om het evenement veilig en ongestoord te laten verlopen. De Vierdaagsefeesten beginnen zaterdag, de wandeltocht gaat dinsdag van start. "De nationale politie en de marechaussee zijn 24 uur per dag aanwezig, alert en actief."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

55 kilometer nieuwe afstand bij Nijmeegse Vierdaagse
55 kilometer mogelijk vaste afstand bij Vierdaagse Nijmegen
Problemen met polsbandjes Vierdaagse
ANP
Wandelaars van Vierdaagse begonnen aan tweede dag
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen