Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier verdachten zaak bankmolbende op vrije voeten

Geplaatst opwoensdag 25 april 2018 - 19:40

De rechtbank in Roermond heeft woensdag het voorarrest van vier van de zes verdachten van overvallen in Venlo en Zundert opgeheven.

Twee van hen moeten zich wel aan allerlei voorwaarden houden. Zo mogen ze geen contact met medeverdachten hebben. Het gaat om overvallen op klanten van de Rabobank, na een tip door een medewerker van de bank.

Betrokken
Vijf mannen (33 tot en met 43 jaar) zijn volgens justitie betrokken bij het plegen van een gewelddadige overval in Venlo en een mislukte overval in Zundert. Beide overvallen waren in juli 2017.

Lees ook: Opnieuw aanhouding: mogelijk verband met bankmolbende

Tippen
De zesde verdachte (25) werkte bij de Rabobank. Hij tipte zijn kompanen als klanten veel geld hadden opgenomen. Zo werd op 19 juli een 63-jarige Duitser in Venlo beroofd van 155.000 euro. Op 28 juli wist de politie een overval in Zundert te verijdelen. Daarbij werden vijf overvallers en de bankmedewerker gearresteerd en werd een van de verdachten in zijn arm geschoten. Sindsdien zat het gezelschap vast.

De rechtbank buigt zich waarschijnlijk op 4 juli opnieuw over de zaak. Wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt, is nog niet bekend.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen