Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier verdachten opgepakt in moordonderzoek Sven Prins

Geplaatst opmaandag 8 augustus 2016 - 14:26

De politie heeft drie mannen uit Brunssum opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van Sven Prins. Er werd ook een man uit Amsterdam gearresteerd. Zijn rol bij de moord wordt nog verder onderzocht.

De drie mannen van 31, 36 en 38 werden maandag in de vroege ochtend in hun woning in Brunssum gearresteerd.

Liquidatie
Prins werd op vrijdagavond 25 september 2015 achtervolgd door twee mannen in een zwarte Volkswagen Golf. De wilde rit eindigde op de rotonde in de Akerstraat in Brunssum. De blauwe Kia Picanto van Prins werd vervolgens doorzeefd door kogels. Het slachtoffer werd enige tijd later dood aangetroffen in een nabijgelegen tuin.

Met de aanhoudingen van het drietal hoopt de politie antwoord te krijgen op de vraag waarom Sven Prins geliquideerd werd en wie er daadwerkelijk verantwoordelijk is voor zijn dood.

Amsterdam
Naast de drie mannen uit Brunssum heeft de politie ook een 27-jarige man uit Amsterdam in het vizier. Hij werd maandagochtend eveneens aangehouden, vanwege een overtreding van de wapenwet. Op welke manier de Amsterdammer betrokken is bij de liquidatie van Sven Prins moet nog verder onderzocht worden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog vier aanhoudingen in zaak-Prins, nu acht verdachten
Politie zoekt bestuurder Clio die gewonde vervoerde
Sven Prins voor liquidatie al 2 keer eerder beschoten
Slachtoffer schietpartij is 30-jarige Brunssumer
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen