Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 7:24

De vier basisscholen in Elsloo gaan per 1 augustus 2017 op in een kindcentrum.

Dit intentiebesluit hebben de koepelorganisaties Kindante en Movare maandag bekendgemaakt. De onderwijsorganisaties Kindante en Movare willen nog komend schooljaar het proces in gang zetten dat leidt tot fusie per 1 augustus 2017 van één kindcentrum voor heel Elsloo.

Kwaliteit
Beide koepels hebben de vorming van een kwalitatief sterke school in Elsloo voor ogen. Om dit te kunnen bereiken zullen de basisscholen Sint Jozef en Sint Augustinus (katholiek), De Poolster (openbaar) en Elckerlyc (Jenaplan) in elkaar opgaan.

Noodzaak
Komend schooljaar blijven ze wel nog elk afzonderlijk onderwijs aanbieden op de hun gebruikelijke manier. Alle ouders en verzorgers zijn maandag op de hoogte gesteld. De fusie van de vier scholen is vooral noodzakelijk vanwege het teruglopend aantal leerlingen, dat zich in het hele werkgebied van beide koepels voordoet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Basisschool Meers blijft jaar langer open
Voetbal Sport Kinderen
Veel draagvlak voor project Gezonde Basisschool
Limburgse basisscholen kampen met lerarentekort
Minder pesterij en beter gewicht op gezonde school
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen