Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 7:24

De vier basisscholen in Elsloo gaan per 1 augustus 2017 op in een kindcentrum.

Dit intentiebesluit hebben de koepelorganisaties Kindante en Movare maandag bekendgemaakt. De onderwijsorganisaties Kindante en Movare willen nog komend schooljaar het proces in gang zetten dat leidt tot fusie per 1 augustus 2017 van één kindcentrum voor heel Elsloo.

Kwaliteit
Beide koepels hebben de vorming van een kwalitatief sterke school in Elsloo voor ogen. Om dit te kunnen bereiken zullen de basisscholen Sint Jozef en Sint Augustinus (katholiek), De Poolster (openbaar) en Elckerlyc (Jenaplan) in elkaar opgaan.

Noodzaak
Komend schooljaar blijven ze wel nog elk afzonderlijk onderwijs aanbieden op de hun gebruikelijke manier. Alle ouders en verzorgers zijn maandag op de hoogte gesteld. De fusie van de vier scholen is vooral noodzakelijk vanwege het teruglopend aantal leerlingen, dat zich in het hele werkgebied van beide koepels voordoet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Basisschool Meers blijft jaar langer open
Voetbal Sport Kinderen
Veel draagvlak voor project Gezonde Basisschool
Limburgse basisscholen kampen met lerarentekort
Minder pesterij en beter gewicht op gezonde school
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen