Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier plekken om carnaval te ontlopen

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 12:34

Wie de komende dagen het carnavalsgeweld wil mijden of er na twee dagen wel klaar mee is, kan het beste de provincie ontvluchten. Of de gordijnen dicht doen en het tv-geluid een tikje harder zetten. Maar ook in de provincie is het mogelijk carnaval te ontlopen.

Maar dan moet je wel goed zoeken.

1 - Bungalowparken
Huur nog snel last minute een bungalow op een park. Veel bungalowparken hebben deze dagen geen carnaval op het programma staan. Geen verkleedde receptionisten en zelfs geen carnavalsactiviteiten op het gastenprogramma. Dat is een bewuste keuze, zoals bij vakantiepark De Leistert in Roggel. "De mensen komen hier voor de rust", zegt een receptioniste. "Sommigen willen misschien carnaval ontlopen."

En zo is het ook bij veel parken van Center Parcs. "We zien wel eens mensen verkleed op het park lopen, hoor ik van collega’s", zegt een woordvoerster. "Maar we hebben geen programma gericht op carnaval." Het enige nadeel is dat veel parken tijdens de drie dolle dagen goed bezet zijn. Om op de valreep nog een huisje of bungalow te vinden is dan ook niet makkelijk.

2 - Bioscopen
Wie het goed aanpakt kan van ’s morgens tot 's avonds laat, de polonaise ontlopen in een bioscoop. De voorstellingen beginnen vaak al in de ochtend. Wie aansluitend de middag- en avondvoorstelling meepikt, hoeft geen carnavalist tegen het lijf te lopen. Een nadeel is wel dat deze vluchtroute aardig in de papieren loopt. De kosten voor een dagje film lopen snel op naar zo’n 50 euro, voor drie films en hapjes en drankjes tussen door.

3 - Museum
Een bezoek aan een museum is ook aan te raden, maar ook dan is het goed opletten. Wie bijvoorbeeld de tentoonstelling van David Lynch, Someone is in my House in het Bonnefanten wil zien, komt bedrogen uit. Het museum in Maastricht is tijdens de carnavalsdagen dicht. En ook op bij het Continium Discovery Centrum in Kerkrade staan bezoekers de komende carnavalsdagen voor een gesloten deur. Andere musea, waaronder het Limburg Museum, zijn wel open, maar hebben de tijden aangepast.

4. - Wellness centra
Wie helemaal tot rust wil komen, duikt onder in een wellness resort. Niets houdt carnaval meer buiten dan Turkse stoombaden en een sauna. En de kans dat je iemand in een carnavalspekske hier aantreft is zeer klein. Of het moet een adams- of evakostuum zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen