Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier plekken om carnaval te ontlopen

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 12:34

Wie de komende dagen het carnavalsgeweld wil mijden of er na twee dagen wel klaar mee is, kan het beste de provincie ontvluchten. Of de gordijnen dicht doen en het tv-geluid een tikje harder zetten. Maar ook in de provincie is het mogelijk carnaval te ontlopen.

Maar dan moet je wel goed zoeken.

1 - Bungalowparken
Huur nog snel last minute een bungalow op een park. Veel bungalowparken hebben deze dagen geen carnaval op het programma staan. Geen verkleedde receptionisten en zelfs geen carnavalsactiviteiten op het gastenprogramma. Dat is een bewuste keuze, zoals bij vakantiepark De Leistert in Roggel. "De mensen komen hier voor de rust", zegt een receptioniste. "Sommigen willen misschien carnaval ontlopen."

En zo is het ook bij veel parken van Center Parcs. "We zien wel eens mensen verkleed op het park lopen, hoor ik van collega’s", zegt een woordvoerster. "Maar we hebben geen programma gericht op carnaval." Het enige nadeel is dat veel parken tijdens de drie dolle dagen goed bezet zijn. Om op de valreep nog een huisje of bungalow te vinden is dan ook niet makkelijk.

2 - Bioscopen
Wie het goed aanpakt kan van ’s morgens tot 's avonds laat, de polonaise ontlopen in een bioscoop. De voorstellingen beginnen vaak al in de ochtend. Wie aansluitend de middag- en avondvoorstelling meepikt, hoeft geen carnavalist tegen het lijf te lopen. Een nadeel is wel dat deze vluchtroute aardig in de papieren loopt. De kosten voor een dagje film lopen snel op naar zo’n 50 euro, voor drie films en hapjes en drankjes tussen door.

3 - Museum
Een bezoek aan een museum is ook aan te raden, maar ook dan is het goed opletten. Wie bijvoorbeeld de tentoonstelling van David Lynch, Someone is in my House in het Bonnefanten wil zien, komt bedrogen uit. Het museum in Maastricht is tijdens de carnavalsdagen dicht. En ook op bij het Continium Discovery Centrum in Kerkrade staan bezoekers de komende carnavalsdagen voor een gesloten deur. Andere musea, waaronder het Limburg Museum, zijn wel open, maar hebben de tijden aangepast.

4. - Wellness centra
Wie helemaal tot rust wil komen, duikt onder in een wellness resort. Niets houdt carnaval meer buiten dan Turkse stoombaden en een sauna. En de kans dat je iemand in een carnavalspekske hier aantreft is zeer klein. Of het moet een adams- of evakostuum zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen