Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier plekken om carnaval te ontlopen

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 12:34

Wie de komende dagen het carnavalsgeweld wil mijden of er na twee dagen wel klaar mee is, kan het beste de provincie ontvluchten. Of de gordijnen dicht doen en het tv-geluid een tikje harder zetten. Maar ook in de provincie is het mogelijk carnaval te ontlopen.

Maar dan moet je wel goed zoeken.

1 - Bungalowparken
Huur nog snel last minute een bungalow op een park. Veel bungalowparken hebben deze dagen geen carnaval op het programma staan. Geen verkleedde receptionisten en zelfs geen carnavalsactiviteiten op het gastenprogramma. Dat is een bewuste keuze, zoals bij vakantiepark De Leistert in Roggel. "De mensen komen hier voor de rust", zegt een receptioniste. "Sommigen willen misschien carnaval ontlopen."

En zo is het ook bij veel parken van Center Parcs. "We zien wel eens mensen verkleed op het park lopen, hoor ik van collega’s", zegt een woordvoerster. "Maar we hebben geen programma gericht op carnaval." Het enige nadeel is dat veel parken tijdens de drie dolle dagen goed bezet zijn. Om op de valreep nog een huisje of bungalow te vinden is dan ook niet makkelijk.

2 - Bioscopen
Wie het goed aanpakt kan van ’s morgens tot 's avonds laat, de polonaise ontlopen in een bioscoop. De voorstellingen beginnen vaak al in de ochtend. Wie aansluitend de middag- en avondvoorstelling meepikt, hoeft geen carnavalist tegen het lijf te lopen. Een nadeel is wel dat deze vluchtroute aardig in de papieren loopt. De kosten voor een dagje film lopen snel op naar zo’n 50 euro, voor drie films en hapjes en drankjes tussen door.

3 - Museum
Een bezoek aan een museum is ook aan te raden, maar ook dan is het goed opletten. Wie bijvoorbeeld de tentoonstelling van David Lynch, Someone is in my House in het Bonnefanten wil zien, komt bedrogen uit. Het museum in Maastricht is tijdens de carnavalsdagen dicht. En ook op bij het Continium Discovery Centrum in Kerkrade staan bezoekers de komende carnavalsdagen voor een gesloten deur. Andere musea, waaronder het Limburg Museum, zijn wel open, maar hebben de tijden aangepast.

4. - Wellness centra
Wie helemaal tot rust wil komen, duikt onder in een wellness resort. Niets houdt carnaval meer buiten dan Turkse stoombaden en een sauna. En de kans dat je iemand in een carnavalspekske hier aantreft is zeer klein. Of het moet een adams- of evakostuum zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen