Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier opties Roda-reddingsplan geschrapt

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 6:19

De gemeente Kerkrade en voetbalclub Roda JC hebben vier andere opties onderzocht, voordat ze tot het huidige reddingsplan zijn gekomen.

Dat bestaat uit de overname van de club door miljonair Frits Schrouff en het afstaan van een deel van de mediagelden van de club aan de gemeente.

Verkoop stadion
Zo is onder meer onderzocht of verkoop van het stadion een oplossing zou kunnen zijn voor de slepende financiële problematiek van de club. Ook is er gekeken naar zogenaamde maatschappelijke financiering, maar onderdelen van dat plan neigen naar staatssteun. Iets dat de gemeente uiteraard wil voorkomen. Dit alles blijkt uit informatie, waarover Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad beschikt.

Schuld weggepoetst
Door de overname door Schrouff, iets waar woensdag wel nog over gestemd moet worden in de gemeenteraad, wordt de miljoenenschuld van Roda in een keer weggepoetst.

Dinsdag in de editie Parkstad van de Limburgse kranten een reconstructie van de zoektocht naar een duurzame oplossing van de problemen bij Roda JC.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder Kerkrade: "Ik ben het gejojo met Roda JC zat"
Roda-directeur: 'Geen promotie, dan minder huur'
Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC
Miljonair Frits Schrouff neemt Roda JC over
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen