Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier opties Roda-reddingsplan geschrapt

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 6:19

De gemeente Kerkrade en voetbalclub Roda JC hebben vier andere opties onderzocht, voordat ze tot het huidige reddingsplan zijn gekomen.

Dat bestaat uit de overname van de club door miljonair Frits Schrouff en het afstaan van een deel van de mediagelden van de club aan de gemeente.

Verkoop stadion
Zo is onder meer onderzocht of verkoop van het stadion een oplossing zou kunnen zijn voor de slepende financiële problematiek van de club. Ook is er gekeken naar zogenaamde maatschappelijke financiering, maar onderdelen van dat plan neigen naar staatssteun. Iets dat de gemeente uiteraard wil voorkomen. Dit alles blijkt uit informatie, waarover Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad beschikt.

Schuld weggepoetst
Door de overname door Schrouff, iets waar woensdag wel nog over gestemd moet worden in de gemeenteraad, wordt de miljoenenschuld van Roda in een keer weggepoetst.

Dinsdag in de editie Parkstad van de Limburgse kranten een reconstructie van de zoektocht naar een duurzame oplossing van de problemen bij Roda JC.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wethouder Kerkrade: "Ik ben het gejojo met Roda JC zat"
Roda-directeur: 'Geen promotie, dan minder huur'
Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC
Miljonair Frits Schrouff neemt Roda JC over
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen