Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier mannen uit Roermond vertrokken naar Burkina Faso

Geplaatst opzondag 9 november 2014 - 11:44

Zondagochtend zijn ze vertrokken, de vier mannen uit Roermond die in een tweedehands jeep een tocht naar Burkina Faso maken.

Horeca-ondernemer Wim Cox reist samen met Tom van Dartel, Pascal Thiesen, en Ridsert Hoekstra naar Kaya, een stad in het midden van Burkina Faso. En dat allemaal voor het goede doel.

Kinderopvangcentrum
Eenmaal aangekomen willen ze de jeep namelijk overhandigen aan ontwikkelingswerkster Monique Wolters, eveneens uit Roermond. Zij runt daar een school en een kinderopvangcentrum voor straatkinderen. De ontwikkelingswerkster had voor haar werkzaamheden een nieuwe terreinwagen nodig en dus besloot Wim Cox die hoogstpersoonlijk te gaan brengen. "Ik heb me voorgenomen dat die jeep er komt, links- of rechtsom", zei hij daarover tegen Dagblad de Limburger.

De route
De auto is volgeplakt met stickers van sponsoren die het viertal financieren. De mannen verwachten tussen de tien en de veertien dagen nodig te hebben voor de tocht. De route is liefst 8000 kilometer lang en gaat via Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië en Mali. Uiteindelijk hopen ze dan over twee weken met de terreinwagen in Kaya, Burkina Faso, te zijn.

Gezegend
De auto vertrok zondagochtend rond 09:45 uur vanaf de markt in Roermond. Voor vertrek werden de mannen toegesproken door wethouder Gerard IJff. Daarna werd de auto nog gezegend door hulpbisschop Everard de Jong

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vier mannen uit Roermond aangekomen in Burkina Faso
Vier Roermondenaren per jeep naar Burkina Faso
Ondernemers Roermond rekenen op miljoenenverlies
Binnenkort in Roermond: friet met... Nutella
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen