Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier mannen uit Roermond vertrokken naar Burkina Faso

Geplaatst opzondag 9 november 2014 - 11:44

Zondagochtend zijn ze vertrokken, de vier mannen uit Roermond die in een tweedehands jeep een tocht naar Burkina Faso maken.

Horeca-ondernemer Wim Cox reist samen met Tom van Dartel, Pascal Thiesen, en Ridsert Hoekstra naar Kaya, een stad in het midden van Burkina Faso. En dat allemaal voor het goede doel.

Kinderopvangcentrum
Eenmaal aangekomen willen ze de jeep namelijk overhandigen aan ontwikkelingswerkster Monique Wolters, eveneens uit Roermond. Zij runt daar een school en een kinderopvangcentrum voor straatkinderen. De ontwikkelingswerkster had voor haar werkzaamheden een nieuwe terreinwagen nodig en dus besloot Wim Cox die hoogstpersoonlijk te gaan brengen. "Ik heb me voorgenomen dat die jeep er komt, links- of rechtsom", zei hij daarover tegen Dagblad de Limburger.

De route
De auto is volgeplakt met stickers van sponsoren die het viertal financieren. De mannen verwachten tussen de tien en de veertien dagen nodig te hebben voor de tocht. De route is liefst 8000 kilometer lang en gaat via Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië en Mali. Uiteindelijk hopen ze dan over twee weken met de terreinwagen in Kaya, Burkina Faso, te zijn.

Gezegend
De auto vertrok zondagochtend rond 09:45 uur vanaf de markt in Roermond. Voor vertrek werden de mannen toegesproken door wethouder Gerard IJff. Daarna werd de auto nog gezegend door hulpbisschop Everard de Jong

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vier mannen uit Roermond aangekomen in Burkina Faso
Vier Roermondenaren per jeep naar Burkina Faso
Ondernemers Roermond rekenen op miljoenenverlies
Binnenkort in Roermond: friet met... Nutella
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen