Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse voetbalsters in selectie Oranjeleeuwinnen

Geplaatst opdinsdag 10 oktober 2017 - 18:32

De Oranje voetbalvrouwen maken zich op voor de kwalificatie voor het wereldkampioenschap dat in 2019 in Frankrijk wordt gehouden.

Het team oefent volgende week donderdag tegen Oostenrijk en speelt op 24 oktober de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen.

Gouden team
A
lle basispeelsters uit de 'gouden' EK-ploeg maken deel uit van de selectie van bondscoach Sarina Wiegman behalve Kika van Es. Zij kampt met een knieblessure. Naast Lieke Martens van FC Barcelona vormen Dominique Janssen van Arsenal, Vanity Lewerissa van PSV en de FC Twente-speelster Myrthe Moorrees de Limburgse inbreng in de Oranje-selectie.

Nieuweling
Myrthe Moorrees uit Venray is de enige Limburgse, die nog niet in Oranje gespeeld heeft.

Poule
O
ranje treft naast Noorwegen ook Ierland, Noord-Ierland en Slowakije in de poule. De zeven groepswinnaars gaan rechtstreeks naar het WK, de vier beste nummers twee strijden in een dubbele play-off om het laatste ticket.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen