Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse voetbalsters in selectie Oranjeleeuwinnen

Geplaatst opdinsdag 10 oktober 2017 - 18:32

De Oranje voetbalvrouwen maken zich op voor de kwalificatie voor het wereldkampioenschap dat in 2019 in Frankrijk wordt gehouden.

Het team oefent volgende week donderdag tegen Oostenrijk en speelt op 24 oktober de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen.

Gouden team
A
lle basispeelsters uit de 'gouden' EK-ploeg maken deel uit van de selectie van bondscoach Sarina Wiegman behalve Kika van Es. Zij kampt met een knieblessure. Naast Lieke Martens van FC Barcelona vormen Dominique Janssen van Arsenal, Vanity Lewerissa van PSV en de FC Twente-speelster Myrthe Moorrees de Limburgse inbreng in de Oranje-selectie.

Nieuweling
Myrthe Moorrees uit Venray is de enige Limburgse, die nog niet in Oranje gespeeld heeft.

Poule
O
ranje treft naast Noorwegen ook Ierland, Noord-Ierland en Slowakije in de poule. De zeven groepswinnaars gaan rechtstreeks naar het WK, de vier beste nummers twee strijden in een dubbele play-off om het laatste ticket.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen