Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse tekenaars maken kans op cartoonprijs

Geplaatst opdinsdag 13 september 2016 - 6:00

Vier Limburgse cartoonisten maken dit jaar kans op de Inktspotprijs.

Jean Gouders, Berend Vonk, Ruben L. Oppenheimer en Paul Kusters zitten tussen de ruim 130 inzendingen die kans maken om te worden verkozen tot beste spotprent van het jaar.

Relletje
Onlangs was er nog een relletje rond een van de juryleden van de prijs, schrijver
Abdelkader Benali. Hij uitte kritiek op de cartoon die Ruben L. Oppenheimer maakte na het optreden van Dyab Abou Jahjah in het VPRO-programma Zomergasten. Het kostte Benali uiteindelijk zijn plek in het panel. De jury bestaat nu uit schrijver en columnist Theodor Holman, politiek verslaggever Dominique van der Heyde en wetenschapsjournalist Ionica Smeets.

Print
Nieuw is dat er dit jaar voor het eerst tekeningen mogen worden ingestuurd die niet afgedrukt zijn in een
printmedium. Een publicatie op een website of zelfs op Facebook volstaat nu. Hierdoor zitten er dit jaar meer jonge kunstenaars bij de selectie.

Bertrams
Vorig jaar ging de Inktspotprijs naar tekenaar Joep Bertrams uit Roermond. Hij won met een cartoon over de aanslag op Charlie Hebdo. Op 27 september wordt bekend wie er dit jaar met de prijs naar huis gaat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen