Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse sterrenzaken niet in Lekker-lijst

Geplaatst opdinsdag 30 oktober 2018 - 11:15

In de jaarlijkse Lekker-lijst staan dit jaar tien Limburgse restaurants.

Opvallend is dat er van de elf Limburgse zaken met een Michelinster, er vier niet in de Lekker-lijst staan.

Eén beter dan twee
Koploper in Limburg is volgens de lijst het Maasbrachtse Da Vinci, deze staat op plek 11. Dat is twee plaatsen hoger dan Beluga in Maastricht, waarmee een restaurant met één Michelinster dus hoger scoort dan de enige tweesterrenzaak van de provincie.

Wel ster, geen lekker
Sterrenzaken One in Roermond, Bretelli in Weert, Tout à Fait in Maastricht en Cucina del Mundo in Heerlen ontbreken in de top-100 die is opgesteld door Pijper Media. Voor liefhebbers van een hapje buiten de deur in Roermond is er het alternatief Sabero aan, dat met een 50ste plek nieuw in de Lekker-lijst staat.

Lees ook: Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster

Limburg
De andere Limburgse restaurants zijn De Leuf in Ubachsberg (20), L'Atelier in Gulpen (23), Chateau St. Gerlach in Houthem (42), Valuas in Venlo (47), L'Aubergine in Steyl (61), Brienen aan de Maas in Well (68) en Chateau Neercanne in Maastricht (77).

Top 3
De Nederlandse top-drie wordt ingevuld door Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen, de Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen. Dat zijn meteen de drie Nederlandse restaurants met drie Michelinsterren.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen