Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse sterrenzaken niet in Lekker-lijst

Geplaatst opdinsdag 30 oktober 2018 - 11:15

In de jaarlijkse Lekker-lijst staan dit jaar tien Limburgse restaurants.

Opvallend is dat er van de elf Limburgse zaken met een Michelinster, er vier niet in de Lekker-lijst staan.

Eén beter dan twee
Koploper in Limburg is volgens de lijst het Maasbrachtse Da Vinci, deze staat op plek 11. Dat is twee plaatsen hoger dan Beluga in Maastricht, waarmee een restaurant met één Michelinster dus hoger scoort dan de enige tweesterrenzaak van de provincie.

Wel ster, geen lekker
Sterrenzaken One in Roermond, Bretelli in Weert, Tout à Fait in Maastricht en Cucina del Mundo in Heerlen ontbreken in de top-100 die is opgesteld door Pijper Media. Voor liefhebbers van een hapje buiten de deur in Roermond is er het alternatief Sabero aan, dat met een 50ste plek nieuw in de Lekker-lijst staat.

Lees ook: Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster

Limburg
De andere Limburgse restaurants zijn De Leuf in Ubachsberg (20), L'Atelier in Gulpen (23), Chateau St. Gerlach in Houthem (42), Valuas in Venlo (47), L'Aubergine in Steyl (61), Brienen aan de Maas in Well (68) en Chateau Neercanne in Maastricht (77).

Top 3
De Nederlandse top-drie wordt ingevuld door Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen, de Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen. Dat zijn meteen de drie Nederlandse restaurants met drie Michelinsterren.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen