Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse sterrenzaken niet in Lekker-lijst

Geplaatst opdinsdag 30 oktober 2018 - 11:15

In de jaarlijkse Lekker-lijst staan dit jaar tien Limburgse restaurants.

Opvallend is dat er van de elf Limburgse zaken met een Michelinster, er vier niet in de Lekker-lijst staan.

Eén beter dan twee
Koploper in Limburg is volgens de lijst het Maasbrachtse Da Vinci, deze staat op plek 11. Dat is twee plaatsen hoger dan Beluga in Maastricht, waarmee een restaurant met één Michelinster dus hoger scoort dan de enige tweesterrenzaak van de provincie.

Wel ster, geen lekker
Sterrenzaken One in Roermond, Bretelli in Weert, Tout à Fait in Maastricht en Cucina del Mundo in Heerlen ontbreken in de top-100 die is opgesteld door Pijper Media. Voor liefhebbers van een hapje buiten de deur in Roermond is er het alternatief Sabero aan, dat met een 50ste plek nieuw in de Lekker-lijst staat.

Lees ook: Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster

Limburg
De andere Limburgse restaurants zijn De Leuf in Ubachsberg (20), L'Atelier in Gulpen (23), Chateau St. Gerlach in Houthem (42), Valuas in Venlo (47), L'Aubergine in Steyl (61), Brienen aan de Maas in Well (68) en Chateau Neercanne in Maastricht (77).

Top 3
De Nederlandse top-drie wordt ingevuld door Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen, de Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen. Dat zijn meteen de drie Nederlandse restaurants met drie Michelinsterren.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen