Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier Limburgse sterrenzaken niet in Lekker-lijst

Geplaatst opdinsdag 30 oktober 2018 - 11:15

In de jaarlijkse Lekker-lijst staan dit jaar tien Limburgse restaurants.

Opvallend is dat er van de elf Limburgse zaken met een Michelinster, er vier niet in de Lekker-lijst staan.

Eén beter dan twee
Koploper in Limburg is volgens de lijst het Maasbrachtse Da Vinci, deze staat op plek 11. Dat is twee plaatsen hoger dan Beluga in Maastricht, waarmee een restaurant met één Michelinster dus hoger scoort dan de enige tweesterrenzaak van de provincie.

Wel ster, geen lekker
Sterrenzaken One in Roermond, Bretelli in Weert, Tout à Fait in Maastricht en Cucina del Mundo in Heerlen ontbreken in de top-100 die is opgesteld door Pijper Media. Voor liefhebbers van een hapje buiten de deur in Roermond is er het alternatief Sabero aan, dat met een 50ste plek nieuw in de Lekker-lijst staat.

Lees ook: Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster

Limburg
De andere Limburgse restaurants zijn De Leuf in Ubachsberg (20), L'Atelier in Gulpen (23), Chateau St. Gerlach in Houthem (42), Valuas in Venlo (47), L'Aubergine in Steyl (61), Brienen aan de Maas in Well (68) en Chateau Neercanne in Maastricht (77).

Top 3
De Nederlandse top-drie wordt ingevuld door Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen, de Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen. Dat zijn meteen de drie Nederlandse restaurants met drie Michelinsterren.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen